PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Ανίκανη και αναξιόπιστη η κυβέρνηση στο προσφυγικό



Κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με το προσφυγικό άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

«Η Χίος και τα νησιά μας έχουν γίνει αποθήκες ψυχών και οι νησιώτες μας δεσμοφύλακες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και στο προσφυγικό, ανικανότητα και αναξιοπιστία», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι «στα λόγια διαρκώς υπόσχονται επίσπευση των διαδικασιών» αλλά «αυτή τη στιγμή πάνω από 4.000 άνθρωποι βρίσκονται στο νησί της Χίου».

Όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει λόγο να παραμένει στα νησιά, μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης». «Η διαχείριση τους σύμφωνα με την συμφωνία, μπορεί να γίνει όχι μόνο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά από οποιοδήποτε άλλο κράτος- μέλος. Αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση υλοποιεί την συμφωνία τόσο, ώστε να περιορίζει τις ροές προς την υπόλοιπη Ευρώπη», υποστήριξε, καταλογίζοντας στον κ. Τσίπρας ότι έχει γίνει «ο πιο πρόθυμος Πρωθυπουργός στα κελεύσματα της κ. Μέρκελ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Peristeri News

Σκρέκας: Πρόστιμα 305.000 ευρώ σε τρεις servicers

Peristeri News

Δ. Κουτσούμπας: Πιο δυνατό ΚΚΕ για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους μήνυμα αντίστασης

Peristeri News

Leave a Comment