PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φινλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού


Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα η κυβέρνηση της Φινλανδίας, λόγω των αυξανόμενων μολύνσεων από COVID-19, ένα βήμα που θα επιτρέψει στη χώρα να κλείσει τα εστιατόρια και να επιβάλει και άλλα μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσει την πανδημία.

Η απόφαση λαμβάνεται καθώς παραλλαγμένα στελέχη συμβάλλουν σε μια απότομη αύξηση των μολύνσεων στη χώρα, η οποία έχει κλείσει ήδη τα σύνορά της. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει επίσης στην κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία και να περιορίσει τις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο να έχουμε όλοι λιγότερες επαφές» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν. «Ο καθένας τώρα έχει την ευκαιρία να επηρεάσει το πώς θα είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι».

Πολλές φινλανδικές περιοχές έχουν δει ταχεία αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με ξεσπάσματα σε σκιέρ στη Λαπωνία και εργαζομένους σε ναυπηγεία και εργοτάξια.

Η Φινλανδία, που είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν επηρεαστεί λιγότερο μέχρι τώρα από τον ιό, έχει καταγράψει 58.064 μολύνσεις και 742 θανάτους αφότου ξεκίνησε η πανδημία, με 210 ανθρώπους να νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment