PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Φιλόξενη πόλη για τους επισκέπτες το Περιστέρι (photos)


Οι επεμβάσεις του Δήμου Περιστερίου σε αρκετά σημεία με καλαίσθητα παγκάκια την έχουν προσδιορίσει στον κόσμο ως μια αρκετά φιλόξενη πόλη.

Ένα κάθισμα και ένα ποτήρι νερό είναι η πιο μικρή φιλοξενία που μπορεί να προσφέρει κάποιος σε όποιον του χτυπήσει την πόρτα.

Ένα παγκάκι οφείλει να προσφέρει και μια φιλόξενη πόλη στους επισκέπτες της και το Περιστέρι είναι μια ιδιαίτερα φιλόξενη πόλη, αφού τα παγκάκια της, καλαίσθητα και καινούργια τα περισσότερα, σκορπισμένα στην πόλη και εναρμονισμένα με το χώρο που βρίσκονται, στέκονται «ακούνητα», αγνοώντας ήλιο και βροχή, έτοιμα πάντα να προσφέρουν ανάπαυλα στον περαστικό.

Από όποιο δρόμο της πόλης και να κατηφορίσεις θα βρεις ένα παγκάκι έτοιμο να σου προσφέρει στιγμές ξεκούρασης. Να απολαύσεις τον καφέ που έχεις στο χέρι, να μιλήσεις στο τηλέφωνο με τους φίλους σου, να φας κάτι πρόχειρο, να συνομιλήσεις με τον διπλανό σου που κι αυτός θέλει για λίγα λεπτά να ξαποστάσει, ακόμη και να διαβάσεις ένα βιβλίο, γιατί παγκάκια και ανάγνωση πάνε μαζί…

Απέναντι από την 1η Παιδική Χαρά της πόλης και επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, δύο μεγάλοι ξύλινοι πάγκοι με τραπεζάκια που εξυπηρετούν απόλυτα κάθε περαστικό δίνουν το δικό τους ξεχωριστό και απαραίτητο στίγμα.

Στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως τα παγκάκια που έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν διακρίσεις σε καπνιστές και μη, φιλοξενούν καπνιστές εργαζόμενους στο διάλειμμά τους από μια εργασία κοπιαστική στην οποία δουλεύουν ώρες ολόκληρες όρθιοι…

Στη πόλη μας -ιδιαίτερα στο κέντρο- τα περιστέρια και τα κάθε είδους πετούμενα του ουρανού, αγαπάνε όσους κάθονται στα παγκάκια. Ακόμα και εάν δεν έχουν προνοήσει να διαθέτουν σποράκια για αυτά, όλο και κάποιο ψίχουλο μπορεί να τους πέσει από το κουλούρι ή την τυρόπιττα που κάθισαν εκεί να φάνε.

Έτσι λοιπόν στο φιλόξενο και ηλιόλουστο Περιστέρι δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις πολλά για να περάσεις όμορφα! Αφού κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά, καταλήγεις σε ένα από τα πάμπολλα καταστήματα του γρήγορου και οικονομικού φαγητού και αγοράζοντας το έδεσμα που σε ευχαριστεί κάθεσαι σε ένα κοντινό παγκάκι, που ευνοεί και την κατανάλωσή του πριν προλάβει να κρυώσει και το απολαμβάνεις με την ησυχία σου ή ακόμη και με την παρέα σου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment