PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Fake news» για τον Τσαβούσογλου οι 92 γυμνοί μετανάστες


Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα fake news τις φωτογραφίες με τους 92 γυμνούς πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο.

«Αναίσχυντες κατηγορίες»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε «αναίσχυντες» τις «κατηγορίες της Ελλάδας» και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και συκοφαντεί την Τουρκία!

«Είναι γνωστό ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και συκοφαντεί την Τουρκία» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποδίδοντας σε προπαγάνδα αυτό το αποτρόπαιο θέαμα που καταδεικνύει την εργαλειοποίηση του προσφυγικού – μεταναστευτικού από την πλευρά της Άγκυρας.

Αδιανόητες πρακτικές βαρβαρότητας και απάνθρωπη συμπεριφορά

Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάνοντας λόγο για αδιανόητες πρακτικές βαρβαρότητας και απάνθρωπη συμπεριφορά και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να διερευνήσει το περιστατικό και να τιμωρήσει τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Δυστυχώς, ένα ακόμη θλιβερό και απάνθρωπο περιστατικό στον Έβρο αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, ότι συνεχίζεται από την Τουρκία απροκάλυπτα η εργαλειοποίηση των μεταναστών και μάλιστα με πρωτοφανείς και αδιανόητες πρακτικές βαρβαρότητας. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με την Frontex, διέσωσαν την Παρασκευή, από τις όχθες του ποταμού Έβρου, 92 μετανάστες, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί εκεί, γυμνοί. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

»Η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό και οφείλει η ηγεσία της Τουρκίας, αντί να κατηγορεί άλλους για τα όσα αδιανόητα συμβαίνουν μέσα στην επικράτειά της, να διερευνήσει το περιστατικό, να τιμωρήσει τους άμεσα εμπλεκόμενους και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από την Κοινή Δήλωσή της με την Ε.Ε..

»Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έχει ήδη ενημερώσει τον Ο.Η.Ε. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει ήδη ενημερώσει την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο, Ίλβα Γιόχανσον και σήμερα θα αποστείλει σχετική επιστολή ενημέρωσης στους Ευρωπαίους ομολόγους του».

Κέντρο του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος

Παράλληλα ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιδόθηκε ξανά σε μεγαλοϊδεατικές προσεγγίσεις για το ρόλο της Τουρκίας λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει γίνει και πάλι το κέντρο του διεθνούς γεωπολιτικού ενδιαφέροντος όπως συνέβαινε και στην ιστορία. Βρισκόμαστε σε μια κομβικής σημασίας θέση στην οποία συνδέουμε την Ανατολή με τη Δύση, τον Βορρά με τον Νότο, στην ενέργεια, το εμπόρια και τις μετακινήσεις» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Υποστήριξε, δε, ότι η σημασία της τουρκικής περιοχής για την παγκόσμια σταθερότητα και ευημερία έχει αυξηθεί εν μέσω συνεχιζόμενων παγκόσμιων κρίσεων, ενώ τόνισε πως η Άγκυρα πρέπει να παρουσιάσει ένα «ισχυρό όραμα για το μέλλον».

«Ο τρόπος για να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε τόπο σταθερότητας αυξάνοντας παράλληλα την ευημερία των εθνών μας είναι με την ενίσχυση της ενότητάς μας. Ο τρόπος για να ενισχύσουμε την ενότητά μας είναι να κάνουμε τα σωστά βήματα τη σωστή στιγμή με θάρρος», ισχυρίστηκε ακόμη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment