PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φάιμαν: Αναλαμβάνουμε δράση γιατί η ευρωπαϊκή λύση δεν έρχεται έγκαιρα


Στήριξη στην Ελλάδα όσον αφορά τον αγώνα κατά της λιτότητας εξέφρασε εκ νέου ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kurier, αλλά εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο να στέλνονται οι πρόσφυγες στην Αυστρία.

Όπως ανέφερε, κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής είπε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα υποστηρίζει πάντα την Ελλάδα όταν τίθεται θέμα να εμποδιστεί μια πολιτική λιτότητας, αλλά και ότι ούτε ο ίδιος ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να επαναπαύονται στην ιδέα ότι όλοι οι πρόσφυγες μπορούν να στέλνονται στην Αυστρία.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις για τη στάση της Βιέννης, ο καγκελάριος παρατήρησε πως η Αθήνα δεν μπορεί να ζητά από την Αυστρία να δεχθεί 200.000 ανθρώπους τη στιγμή που η Ελλάδα την περασμένη χρονιά δέχθηκε 11.000 αιτούντες άσυλο και η Αυστρία 90.000.

Κατά την άποψή του, στα hotspots δεν αρκεί να λαμβάνονται αποτυπώματα από τους πρόσφυγες και κατόπιν αυτοί να μεταφέρονται από τα νησιά στη στεριά από όπου συνεχίζουν το ταξίδι για την Αυστρία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα hotspots δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως πρακτορεία ταξιδίων, αλλά από αυτά θα πρέπει οι πρόσφυγες είτε να στέλνονται πίσω στην πατρίδα τους είτε να κατανέμονται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, ασκείται έντονη κριτική από την Ελλάδα και τη Γερμανία, επειδή θα τους ήταν πιο άνετο εάν αναλάμβανε όλους τους πρόσφυγες η Αυστρία.

Ο Φάιμαν υποστήριξε ότι η χώρα του πρέπει να αναλάβει δράση, επειδή η ευρωπαϊκή λύση, την οποία ο ίδιος πάντα προτιμούσε, δεν έρχεται έγκαιρα και η Αυστρία είναι στη διαδρομή των Βαλκανίων η πρώτη χώρα όπου οι πρόσφυγες όχι μόνον διέρχονται αλλά θέλουν και να παραμείνουν.

Παρατήρησε, τέλος, πως πλέον έχει αλλάξει τη στάση της και η Γερμανία. Την περασμένη χρονιά οι άνθρωποι βρίσκονταν στους σταθμούς με πανό καλωσορίσματος, όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πλέον, και η Αυστρία δεν μπορεί τώρα να αναλάβει το δικαίωμα στο άσυλο για ολόκληρη την ΕΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment