PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Θα πάρουν την απάντηση από τον λαό



Τα πυρά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά δέχεται η κυβέρνηση με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη συμφωνία της με τους δανειστές, λέγοντας πως «όσα βγαίνουν στο φως για το 4ο μνημόνιο, αφαιρούν ακόμη και το “φύλλο συκής” από την επιχειρηματολογία της».

«Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους περικοπές των συντάξεων, μεγάλη μείωση του αφορολόγητου. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες έρχεται νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Για τους οικονομικά ασθενέστερους νέα περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων. Οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ουσιαστικά απελευθερώνονται, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις απλά επιβεβαιώνεται η ισχύουσα νομοθεσία του 2011», σημειώνει.

Κατά την κ. Γεννηματά, το διαρκές μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους, γιατί πέρα από τα νέα επώδυνα μέτρα, που επεκτείνονται ως το 2020, επιβάλλει δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια.

«Οι όροι αυτοί», συμπληρώνει, «υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης και διαιωνίζουν τη λιτότητα. Καταστρέφουν τη μεσαία τάξη και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, θέτοντας πάνω από όλα τις καρέκλες τις εξουσίας, θα ψηφίσει, ως φαίνεται, τη συμφωνία παράδοσης ηττημένου».

«Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός. Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει», καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment