Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Ώρα αποφάσεων για την Ευρώπη

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Είναι η ώρα των αποφάσεων για την Ε.Ε., τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στην Μπρατισλάβα, καλώντας τους Σοσιαλιστές «να πάρουν πάνω τους την υπόθεση της κοινωνικής Ευρώπης».

«Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να αλλάξει. Εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε. Έχουμε διαφορές από τους συντηρητικούς που δεν βοηθάει να υποβαθμίζουμε, να τις κρύβουμε κάτω από το χαλί», επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως παρατήρησε η κ. Γεννηματά το ότι «ο κ. Γιούνκερ εξαφάνισε τη λιτότητα από την ομιλία του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εξαφανίστηκε η λιτότητα». «Δεν μπορεί να αφήσουμε την υπόθεση στους συντηρητικούς που τα βασίζουν όλα στη λιτότητα και όταν μιλούν για Κοινωνική Ευρώπη εννοούν συσσίτια», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι ώρα να τεθούν «συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι για την καταπολέμηση της ανεργίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη, αναπροσαρμόζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, σημείωσε ότι «πέρα από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, χρειαζόμαστε άμεσα κοινή μεταναστευτική πολιτική στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και ίσης κατανομής των βαρών».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Βουλή: Άρση ασυλίας για Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ζωής Κωνσταντοπούλου

Peristerinews.gr Newsroom

Τσίπρας για επίδομα ανεργίας: «Σχέδιο Μητσοτάκη, όχι άποψη Μαρινάκη»

Peristerinews.gr Newsroom

Κυρ. Μητσοτάκης από Καστελλόριζο: 5.000 ευρώ για δημόσιους υπαλλήλους και νοικοκυριά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment