PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Να μην προεξοφλούν την τελική μας στάση


«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη τελική μας στάση» ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως η παράταξή της θα αξιολογήσει τυχόν κυβερνητική πρόταση για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ «αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως».

Σε παρέμβασή της στη Βουλή, με αφορμή επερώτηση του κόμματός της για την πολιτική της κυβέρνησης στο αγροτικό, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι ασκεί εν κρυπτώ διπλωματία, ενώ καταλόγισε πλήρη ακροδεξιά στροφή στον αρχηγό της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δυστυχώς, όπως φάνηκε, στη συνάντηση στο Νταβός, των δύο πρωθυπουργών, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την εν κρυπτώ διπλωματία, τη μυστική διπλωματία. Δεν ξέρουμε αν δεσμεύτηκε χωρίς να εξασφαλίσει δεσμεύσεις, υπονομεύοντας έτσι την όποια διαπραγμάτευση» ανέφερε. Επίσης, επιτέθηκε προσωπικά στον αρχηγό της Ν.Δ., κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του επιβεβαιώνει «την πλήρη ακροδεξιά στροφή του πάνω σε αυτό το εθνικό πρόβλημα, που το κόμμα του δημιούργησε και συντήρησε».

«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. παίζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού και προσπαθούν να τον διχάσουν» ανέφερε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να το επιτρέψει αυτό.

«Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο εθνικό αυτό πρόβλημα επιβάλει να αναζητηθεί μία εθνική λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε λύση» υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε: «Για εμάς θα πρέπει να βρεθεί μία λύση επωφελής για τα εθνικά μας θέματα, που δεν θα περιλαμβάνει αλυτρωτικές διεκδικήσεις και θα αποτρέπει την καταστρατήγηση του πνεύματος και της ουσίας της συμφωνίας».

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά σε συνομιλία που είχε με τον Αλ. Τσίπρα, με πηγές του κόμματος να αναφέρουν πάντως ότι η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα πάει αύριο στις 12.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσαν συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνομίλησε πριν από λιγη ώρα με τον κ. Τσίπρα και ζήτησε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών γιατί, όπως είπε, δεν έχει εξασφαλίσει συναίνεση ούτε καν μέσα στην κυβέρνησή του.

Κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Γεννηματά επεσήμανε στον κ. Τσίπρα οτι «ακολουθεί μυστική διπλωματία» και ότι «θα πρέπει να προσέξει επειδή με όσα κάνει διχάζει τους Έλληνες».

Όπως ανέφεραν πάντως οι παραπάνω πηγές, «ειναι αυτονόητο ότι η κ. Γεννηματά θα πάει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12.30 το μεσημέρι, γιατί λειτουργεί θεσμικά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment