PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Με ψέματα και παραμύθια δεν σώζεται η χώρα


«Με ψέματα και παραμύθια δεν σώζεται η χώρα. Δώστε επιτέλους λύση αλλιώς φύγετε. Ζημιές μόνο συσσωρεύετε στη χώρα», είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια.

«Επειδή τα ψέματα δεν αρκούν κολλάτε κι ένα παραμύθι. Για το δράκο, το ΔΝΤ λες και πριν ήταν αρνάκι. Όμως δεν πείθει. Χωρίς να παραγνωρίσουμε τις διαχρονικά ακραίες απόψεις που έχει εκφράσει το ΔΝΤ, εσείς φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης σας», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «κλαψουρίσματα και ανευθυνότητες».

Η κ. Γεννηματά πήρε σαφείς αποστάσεις από όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης για την ασφάλεια. «Συνδέει το θέμα της ασφάλειας και της τρομοκρατίας, αποκλειστικά με την προσφυγική κρίση. Είναι λανθασμένη, είναι βαθιά συντηρητική αυτή η αντίληψη», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω εάν δέχεται η Ν.Δ. ‘πιέσεις’ από τις ανακοινώσεις ίδρυσης κομμάτων στα δεξιά της. Δεν μπορεί όμως να αφήνουμε ή να ανοίγουμε το δρόμο στις λογικές δαιμονοποίησης των προσφύγων. Ο πολιτικός φιλελευθερισμός με την συντήρηση δεν παντρεύονται».

Για την ασφάλεια πρότεινε την δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού FBI» και για το προσφυγικό κάλεσε την κυβέρνηση «να πιέσει επιτέλους την Ευρώπη». «Μην είστε τόσο ‘πρόθυμοι’, πέρα από κάθε όριο. Πιέστε για να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης», είπε. Πρότεινε την Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας κατά τα πρότυπα του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αποκτήσει ενιαία και αυτόνομη διοικητική δομή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment