PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Κριτική σε κυβέρνηση, αλλά «ναι» στα άρθρα για απόρους και ανασφάλιστους


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,  με αντικείμενο το προσφυγικό, θα έχει την Τρίτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή. H κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ γα «κοκορομαχία χωρίς ουσία» και δήλωσε ότι θα ψηφίσει άρθρα του παράλληλου προγράμματος όπως η κάλυψη των απόρων και των ανασφάλιστων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό καταλογίζοντας «αδράνεια, λάθη, ιδεοληψίες, εμμονές, ανικανότητα»: «επιστρέφετε από τις Βρυξέλλες και προσπαθήσατε να παρουσιάσετε την εικόνα ότι έρχεστε ως «θριαμβευτής». Γιατί; Επειδή προσωρινά αποφύγαμε  τα χειρότερα; Αποφύγαμε δηλαδή να βγει η Ελλάδα από το χώρο της Σένγκεν. Αυτόν τον κίνδυνο όμως τον φέρατε εσείς στην πόρτα μας», είπε.

«Πήραμε μια παράταση «ζωής» για 15 μέρες και μετά τι;», ρώτησε η Φώφη Γεννηματά ζητώντας «να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική». «Εθνική στρατηγική όμως δεν σημαίνει  να λειτουργείτε μονομερώς κι όταν τα κάνετε μαντάρα, να ζητάτε υποστήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα γιατί χάνεται η χώρα», επεξήγησε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε:

-την επαναφορά και επέκταση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος σε όλη την χώρα από 1/04/2016.

-την αξιοποίηση των 330 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων για την Ελλάδα.

-την πλήρη προστασία της Α’ κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον Ν. 3869/2010.

-την επαναφορά στα 1.500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία από κατασχέσεις των προνοιακών, και αναπηρικών επιδομάτων και των βοηθημάτων για καταστροφές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment