PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Απαράδεκτη και προκλητική η ανακοίνωση της Τουρκίας



«Απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτηρίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το Αιγαίο.

Όπως επισημαίνει η κ. Γεννηματά, οι παραπάνω δηλώσεις «απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας» και «μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

«Η Ελλάδα ως ανεξάρτητη, κυρίαρχη και Δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα στηρίζει την ακεραιότητά και τις διεθνείς της σχέσεις στις Διεθνείς Συμβάσεις, τις οποίες τηρεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου», σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας την ανάγκη να κινηθεί η χώρα μας «με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα», διότι, όπως λέει, «σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment