PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Απαράδεκτες οι χθεσινές αποφάσεις για το χρέος


«Εγώ είμαι αυτή που κάνω σκληρή κριτική στον Τσίπρα για την υπερφορολόγηση που πνίγει την ανάπτυξη, για τις ιδεοληψίες που καθυστερούν τις μεταρρυθμίσεις καθώς και για το βοήθημα, γιατί αφήνει εκτός των δικαιούχων τους άνεργους, τους ανάπηρους και άλλες ευπαθείς ομάδες, όμως οι χθεσινές αποφάσεις ήταν απαράδεκτες». 

Αυτό τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτησή της στις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ανέφερε ακόμη πως «η στάση του Σόιμπλε για άλλη μια φορά είναι εναντίον των Ελλήνων πολιτών και πλήττει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Είναι αδιανόητο να μη δοθούν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους» πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις της αμετά τη Σύνοδο, τόνισε ότι επανέλαβε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι «στη χώρα μας η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα, το πλεόνασμα του 3,5% θα πνίξει οριστικά την ελληνική οικονομία, ενώ το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί ουσιαστικά τώρα και ΟΧΙ το 2018».

Ζήτησε επίσης από την Ε.Ε να στηρίξει την ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια «με δεδομένο ότι η συνθήκη της Λωζάννης, που προκλητικά αμφισβητεί η Τουρκία, αφορά όχι τα ελληνικά αλλά τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Για το μεταναστευτικό τόνισε πως η κοινή ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική επιβάλλει να κρατηθεί ζωντανή η συμφωνία Ε.Ε -Τουρκίας και έχει ως προϋπόθεση όχι την ενεργοποίηση αλλά την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment