Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Απαράδεκτες οι χθεσινές αποφάσεις για το χρέος

«Εγώ είμαι αυτή που κάνω σκληρή κριτική στον Τσίπρα για την υπερφορολόγηση που πνίγει την ανάπτυξη, για τις ιδεοληψίες που καθυστερούν τις μεταρρυθμίσεις καθώς και για το βοήθημα, γιατί αφήνει εκτός των δικαιούχων τους άνεργους, τους ανάπηρους και άλλες ευπαθείς ομάδες, όμως οι χθεσινές αποφάσεις ήταν απαράδεκτες». 

Αυτό τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτησή της στις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ανέφερε ακόμη πως «η στάση του Σόιμπλε για άλλη μια φορά είναι εναντίον των Ελλήνων πολιτών και πλήττει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Είναι αδιανόητο να μη δοθούν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους» πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις της αμετά τη Σύνοδο, τόνισε ότι επανέλαβε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι «στη χώρα μας η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα, το πλεόνασμα του 3,5% θα πνίξει οριστικά την ελληνική οικονομία, ενώ το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί ουσιαστικά τώρα και ΟΧΙ το 2018».

Ζήτησε επίσης από την Ε.Ε να στηρίξει την ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια «με δεδομένο ότι η συνθήκη της Λωζάννης, που προκλητικά αμφισβητεί η Τουρκία, αφορά όχι τα ελληνικά αλλά τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Για το μεταναστευτικό τόνισε πως η κοινή ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική επιβάλλει να κρατηθεί ζωντανή η συμφωνία Ε.Ε -Τουρκίας και έχει ως προϋπόθεση όχι την ενεργοποίηση αλλά την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου.

Related posts

Κ. Μητσοτάκης-ΝΑΤΟ: Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας

Peristeri News

Στη Βουλή η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και το πλαφόν στη χονδρική

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα δείγμα σοβαρότητας από την κυβέρνηση

Peristeri News

Leave a Comment