PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εξιχνιάστηκε το ειδεχθές έγκλημα στην Ξάνθη



Ομολόγησε ο 27χρονος δράστης.

Τις αποτρόπαιες πράξεις του ομολόγησε ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 34χρονοης στην Ξάνθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.

Το απόγευμα, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ξάνθης. Ο 27χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις απόπειρας βιασμού και κλοπών.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο δράστης τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Δεκεμβρίου πλησίασε την 34χρονη, τη στιγμή που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της ύστερα από νυχτερινή έξοδο, και ασκώντας της σωματική βία, την κακοποίησε σεξουαλικά.

Στη συνέχεια, τη χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι της, την περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά, αφού πρώτα είχε αφαιρέσει την τσάντα της. Το κινητό της τηλέφωνο βρέθηκε στη συνέχεια στο σπίτι του.

Οπως έγινε γνωστό, έμενε σε κοντινή απόσταση από το πατρικό του θύματός του και διατηρούσε μανάβικο στην ίδια περιοχή. Ο δράστης υποστήριξε κατά την απολογία του ότι επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα για λόγους σεξουαλικού πάθους και στη συνέχεια τη χτύπησε, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα καθώς οι αστυνομικοί αξιοποίησαν ένα δακτυλικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο στην είσοδο της πολυκατοικίας και μία κηλίδα αίματος που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε και προσήχθη χθες το βράδυ στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης και στη συνέχεια συνελήφθη καθώς εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του.

«Τερατούργημα»

Για έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 34χρονης.

Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 27χρονος προσήχθη, χθες το βράδυ, στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης και ύστερα από ολονύκτια εξέταση ομολόγησε το έγκλημα, το οποίο ο αστυνομικός διευθυντής χαρακτήρισε «τερατούργημα», που όμοιό του ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη καθώς, όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης, ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος λόγω του παρελθόντος του, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε το κινητό του θύματος, που έφερε ίχνη από αίμα, δείγμα του οποίου στάλθηκε για έλεγχο ταυτοποίησης DNA.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment