PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έξι υπουργεία «διεκδικεί» το SPD


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Έξι υπουργεία, μεταξύ των οποίων αυτά των Οικονομικών και της Εργασίας, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), σύμφωνα πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικρατέστερος για την θέση του υπουργού Οικονομικών θα ήταν ο μέχρι τώρα επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Τόμας Όπερμαν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αρχηγός του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εκτός από την Αντικαγκελαρία, μάλλον θα αναλάβει και το υπουργείο Εργασίας. Σε άλλη περίπτωση, φαβορί για την θέση θεωρείται η γενική γραμματέας του SPD Αντρέα Νάλες.

Από την πλευρά του CDU πάντως, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φόλκερ Κάουντερ προειδοποίησε το κόμμα του για το ενδεχόμενο οι Σοσιαλδημοκράτες να εγείρουν υπερβολικές απαιτήσεις, αναφερόμενος κυρίως στο ζήτημα της φορολόγησης των πλουσίων, το οποίο αποτέλεσε κομβικό σημείο των προεκλογικών θέσεων του SPD.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σκάφος με μετανάστες βυθίσθηκε στα ανοικτά της Τουρκίας

Peristeri News

Οι Ρώσοι ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές

Peristeri News

Στην Αίγυπτο η πρόεδρος της Κομισιόν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Ιταλίας και Βελγίου

Peristeri News

Leave a Comment