PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εξετάζεται παρέμβαση για το πετρέλαιο κίνησης (ντίζελ)


Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει παρέμβαση για το πετρέλαιο κίνησης (ντίζελ), του οποίου η τιμή έχει υπερβεί εκείνη της βενζίνης.

Την είδηση γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια και τα προωθούμενα μέτρα στήριξης.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως η τιμή του ντίζελ δεν είναι μόνο στην Ελλάδα υψηλότερη από τη βενζίνη. «Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Σταματήστε λοιπόν την προπαγάνδα πως για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο ευθύνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ας συζητήσουμε λύσεις» είπε, αναγνωρίζοντας πως η μεγάλη αύξησης τιμής συνιστά σοβαρό πρόβλημα για την εφοδιαστική αλυσίδα και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Δεν το περιμέναμε αυτό πριν από δυο μήνες. Θα κοιτάξουμε τα περιθώρια που υπάρχουν για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε και εδώ κάποια παρέμβαση» σημείωσε.

Διαβάστε εδώ πού αποδίδει η αγορά το άλμα του ντίζελ
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εν τω μεταξύ και στο πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου άρχισε σήμερα σε τιμή αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με εκείνη, που υπολόγιζε η αγορά τα προηγούμενα 24ωρα. «Ακούγαμε ότι η τιμή θα ξεπεράσει το 1,5 -1,6 ευρώ το λίτρο, τελικά είναι κάτω από το 1,4 ευρώ» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΠΕ αποφάσισαν έκπτωση 6 λεπτά ή 7,5 λεπτά με τον ΦΠΑ ανά λίτρο προς τις εταιρείες εμπορίας.

H ΕΚΟ ανακοίνωσε πως –για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και προκειμένου να στηρίξει την αγορά – πουλάει μετά από την επιδότηση του κράτους, της HELLENiQ ENERGY και την δική της επιπλέον έκπτωση στο 1,31-1,32 ευρώ το λίτρο. ​

Πέρυσι η τιμή διάθεσης είχε αρχίσει στα 1,16 ευρώ το λίτρο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment