• Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε οδηγούς και πεζούς

Peristeri News
Απρίλιος27/ 2017

Άλλη μία συμμορία που λήστευε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων και πεζούς εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 15χρονος και ένας 40χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον τρεις συνεργοί τους. Η συμμοαρία δρούσε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, την τελευταία διετία, είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία. Με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς να ακινητοποιούν το όχημά τους μέσα στον καταυλισμό στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και στη συνέχεια με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους.

Παράλληλα, οι δράστες στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους κοντά στον καταυλισμό, ενώ με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος οδηγών οχημάτων, ενώ, σύμφωνα με προηγούμενες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 400 κλοπές και ληστείες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διαπράττουν ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.