• Παρασκευή, 23 Απρ, 2021

Εξαπατούσαν πολίτες με εικονικές αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων

Peristeri News
Peristeri News
Ιαν25/ 2016

Δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σηματίστηκε σε βάρος μίας 41χρονης Ελληνίδας και ενός 35χρονου αλλοδαπού μετά από την εξιχνίαση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έξι υποθέσων διαδικτυακής απάτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 41χρονη και ο 35χρονος έκαναν διαδικτυακές απάτες κατ’ εξακολούθηση, αναρτώντας αγγελίες για πώληση αυτοκινήτων, μέσω διαδικτυακών σελίδων. Συγκεκριμένα, αναρτούσαν σε διαφόρους ιστότοπους, αγγελίες πώλησης εικονικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ενώ στη συνέχεια έπειθαν τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό της 41χρονης διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή.

Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόεκυψε η εμπλοκή των δύο ατόμων στην υπό έρευνα υπόθεση. Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στην οικία της 41χρονης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση της ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε κάρτες SIM, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ, προερχόμενο από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.