PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εξαιρετικά επικίνδυνο πάρκο στη Νέα Ζωή – Πολίτες καταγγέλλουν αδιαφορία


Ακλάδευτα δέντρα και χορτάρια, κατεστραμμένα φρεάτια και κολώνες φωτισμού και εικόνες εγκατάλειψης καταγγέλλουν πολίτες για το πάρκο «Σπαστήρα» στη Νέα Ζωή.

Πρόκειται για ένα κοινόχρηστο χώρο ανάμεσα στις οδούς Πελασγίας και Πελοπίδα δίπλα από το 13ο και 33ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

Έπειτα από αίτημα συμπολιτών μας, το PeristeriNews.gr βρέθηκε στο σημείο κάνοντας αυτοψία στο πάρκο και διαπιστώνοντας την πολύ κακή κατάσταση που βρίσκεται.

Προτού πάμε στη σημερινή κατάσταση του χώρου αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξιος Σταυρούλιας, είχε αναφέρει με ανακοίνωσή του ότι με την αγορά όλων των οικοπέδων του σημείου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ανάπλαση και ένα δεύτερο Άλσος. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα έχουν καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκλειδώσει η κατάσταση.

Στο σήμερα το πάρκο «Σπαστήρα», όπως λέγεται από τα παλιότερα χρόνια, είναι σε πολύ κακή κατάσταση κάτι που φαίνεται εκ πρώτης όψεως στους επισκέπτες του.

Παντού υπάρχουν ακαθάριστα παρτέρια, ακλάδευτα δέντρα και μια γενικότερα βρώμικη κατάσταση που έχει προκαλέσει τα παράπονα των κατοίκων.

Στα αρνητικά προστίθενται τα κατεστραμμένα φρεάτια και οι κολώνες φωτισμού ενώ σε κάθε σημείο μπορείς να δεις πολλά και διαφορετικά σκουπίδια.

Δεν είναι κρυφό μυστικό ότι οι γονείς της γειτονιάς δεν επιλέγουν το συγκεκριμένο πάρκο για τα παιδιά τους λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί αφού σε πολλά σημεία το γκαζόν είναι ανύπαρκτο με το τσιμέντο και το χώμα να έχουν λάβει τη θέση του.

Με βάσει και την αυτοψία η προσοχή του Δήμου στο συγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο κρίνεται απαραίτητη και πρέπει να υπάρξουν το επόμενο διάστημα οι κατάλληλες αναμορφώσεις για να αλλάξει η τραγική εικόνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

Leave a Comment