Τεχνολογία

Εξαγορά της Mcafee από την Intel

Τον περασμένο Αύγουστο, η Intel ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας McAfee…

Τον περασμένο Αύγουστο, η Intel ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας McAfee. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνένωση δύο τόσο μεγάλων επιχειρήσεων έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις κρατικές και διεθνείς αρχές που έχουν ως στόχο τη διασφάλιση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Η αμερικανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως πριν από ένα και πλέον μήνα, ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι πολύ πιο ευαίσθητη σε θέματα ανταγωνισμού.

Τελικά, η Κομισιόν έδωσε αυτή τη βδομάδα την έγκρισή της, με τον Επίτροπο Joaquin Almunia να δηλώνει ότι η Ευρώπη έλαβε τις απαραίτητες εγγυήσεις από την Intel.

Οι αρχές φοβούνταν ότι η σύμπραξη Intel-McAfee και η ενσωμάτωση λογισμικού ασφαλείας της δεύτερης σε επεξεργαστές της πρώτης θα μπορούσε να πλήξει το μέλλον των εταιρειών που αποτελούν όλα αυτά τα χρόνια τους ανταγωνιστές της McAfee.

Τελικά, η Intel δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργούν κανονικά όλα τα προγράμματα antimalware στα προϊόντα της, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι λύσεις της McAfee θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε επεξεργαστές ανταγωνιστών της.

Η συμφωνία Intel-McAfee αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο προσεχές διάστημα.

Related posts

Το Cloud Region δημιουργεί στην Ελλάδα η Google

Peristeri News

Στα ύψη η χρήση του Διαδικτύου από τον ελληνικό πληθυσμό

Peristeri News

Νέα υπηρεσία για τους χάρτες Google – Διαδρομές με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων

Peristeri News

Leave a Comment