PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Εξαγορά της Mcafee από την Intel


Τον περασμένο Αύγουστο, η Intel ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας McAfee…

Τον περασμένο Αύγουστο, η Intel ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας McAfee. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνένωση δύο τόσο μεγάλων επιχειρήσεων έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις κρατικές και διεθνείς αρχές που έχουν ως στόχο τη διασφάλιση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Η αμερικανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως πριν από ένα και πλέον μήνα, ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι πολύ πιο ευαίσθητη σε θέματα ανταγωνισμού.

Τελικά, η Κομισιόν έδωσε αυτή τη βδομάδα την έγκρισή της, με τον Επίτροπο Joaquin Almunia να δηλώνει ότι η Ευρώπη έλαβε τις απαραίτητες εγγυήσεις από την Intel.

Οι αρχές φοβούνταν ότι η σύμπραξη Intel-McAfee και η ενσωμάτωση λογισμικού ασφαλείας της δεύτερης σε επεξεργαστές της πρώτης θα μπορούσε να πλήξει το μέλλον των εταιρειών που αποτελούν όλα αυτά τα χρόνια τους ανταγωνιστές της McAfee.

Τελικά, η Intel δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργούν κανονικά όλα τα προγράμματα antimalware στα προϊόντα της, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι λύσεις της McAfee θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε επεξεργαστές ανταγωνιστών της.

Η συμφωνία Intel-McAfee αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ελον Μασκ: Σχεδιάζει εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το YouTube

Peristeri News

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Leave a Comment