Κοινωνία

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Έκτακτη χρηματοδότηση ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Τη στήριξη της δημόσιας Παιδείας με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση έτσι ώστε όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να μην υπάρχουν αποκλεισμοί ζητεί η ΑΔΕΔΥ.

«Η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων σχολείων της χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας του ιού covid-19 διαμόρφωσε νέα δεδομένα στα μέλη της σχολικής κοινότητας -εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς- με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στους μαθητές, παρέχοντας υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό, προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή τους με τη μαθησιακή διαδικασία και συνάμα να συμβάλλουν με την ενεργή παρουσία τους στην ψυχοσυναισθηματική στήριξη των παιδιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «υπάρχουν αρκετές ελλείψεις και δυσκολίες για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για τις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας δεν έχει πράξει, μέχρι τώρα, τίποτα για να τις επιλύσει».

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΔΕΔΥ καλεί το υπουργείο Παιδείας:

  • «Να εξασφαλίσει άμεσα τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών στο διαδίκτυο, με ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ούτε τα απαραίτητα τεχνικά μέσα (υπολογιστές κλπ), ούτε την απαιτούμενη σύνδεση.
  • Να προχωρήσει στην αναβάθμιση των παρωχημένων ψηφιακών υποδομών του σχολικού δικτύου, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσλειτουργία στις πλατφόρμες με αποτέλεσμα, αρκετές φορές, να αποδομείται στην πράξη η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Related posts

Τι ισχύει για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Peristeri News

Δεκαπεντάχρονος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 11.332 rapid test – 1.425 θετικά την Τετάρτη 28/9

Peristeri News

Leave a Comment