PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκινά ο Αντώνης Σαμαράς


Με στόχο να παρουσιάσει τις προτάσεις του.

Περιοδεία στην Ευρώπη ξεκινά αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματός του και να πείσει για τη στάση του.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί σήμερα, Δευτέρα για σειρά επαφών σε Παρίσι και Βρυξέλλες, όπου και θα τονίσει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, στα πρότυπα Πορτογαλίας και Ιρλανδίας.

Η αρχή θα γίνει την Τρίτη από το Παρίσι, όπου ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν με τον οποίο θα συζητήσει τις εξελίξεις στην οικονομία και την κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη, ενώ με τον υπουργό Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν θα εξετασθούν και θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Την επομένη ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί κατ΄ ιδίαν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς, όπου θα εξηγήσει τις θέσεις της ΝΔ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Ζάππειο ΙΙ, ενώ θα συζητήσει και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Στη συνέχεια θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο με τον κ. Μαρτένς, όσο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με τους οποίους θα έχει γεύμα εργασίας.

Η περιοδεία του κ. Σαμαρά θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον οποίο και θα συναντήσει εκ νέου και στις 22 Ιουνίου, την παραμονή της Συνόδου του ΕΛΚ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσπαθήσει να πείσει τους ανώτατους κοινοτικούς αξιωματούχους για την ορθότητα της δικής του πολιτικής, για την στήριξη που παρείχε σε κυβερνητικά νομοσχέδια και για τους λόγους που αρνήθηκε τη συναίνεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment