PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΕΒΕ Περιστερίου: Δεν έχει προηγούμενο ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής απέναντι στους επαγγελματίες της πόλης μας


Ανακοίνωση για την καθυστέρηση απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή εξέδωσε η Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Δήμου Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χρειάστηκε να περάσει ένας και πλέον χρόνος για να αποφασίσει να υλοποιήσει το νόμο για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των κλειστών επιχειρήσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Χρειάστηκε επιπλέον χρόνο για να αποφασίσει την χρονική διάρκεια και το ποσοστό απαλλαγής.

Δεν ενημέρωσε για την απόφαση με αποτέλεσμα ελάχιστοι να έχουν κάνει την σχετική αίτηση. Σε αντίθεση με την θέση της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου για πλήρη απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη για το διάστημα που τα μαγαζιά ήταν κλειστά με κρατική εντολή, για το σύνολο των συναδέλφων και όχι για μια ελάχιστη μερίδα.

Έρχεται σήμερα και ζητά επιπλέον στοιχεία μέσω email σε συναδέλφους που ήδη έχουν εγκριθεί.

Το ΔΣ της Ένωσής μας υπενθυμίζει, στην επιλεκτικά ξεχασιάρα, διοίκηση του Δήμου μας τα εξής:

Στην από 4/3/2021 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για κατάθεση των αιτήσεων, η δε πρόσβαση σε αυτή επιτρέπονταν με κωδικούς taxis  για ταυτοποίηση των στοιχείων.

Η πλατφόρμα ενέκρινε ή απέρριπτε, όσους αιτούνταν, με βάση τους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Ο Εισηγητής Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Θεοδωράκος στην από 15/7/2021 συνεδρίαση, έχοντας προηγηθεί οι αιτήσεις στην πλατφόρμα,   πρότεινε και αποφασίστηκε η χρονική διάρκεια να είναι ίση με το κλείσιμο που είχε επιβληθεί.  Οχτώ μήνες για την εστίαση έξι για το λιανεμπόριο και το ποσοστό απαλλαγής 100%.

Ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Αλέξιος Σταυρούλας διευκρίνισε: «το διάστημα που άνοιξε το λιανεμπόριο με clickaway δεν το λαμβάνουμε υπόψη…  Η πλατφόρμα δέχεται ακριβώς τους ΚΑΔ που με βάση την ΠΝΠ  ήταν κλειστοί…

Με βάση αυτά ας αφήσουν κατά μέρος τις υπεκφυγές, αρκετά το καθυστέρησαν.

Όσο για τους ιδιώτες παρόχους ενέργειας που δεν δίνουν στοιχεία προκειμένου να διασταυρωθεί αν έκλεισαν επιχειρήσεις  μετά τις αιτήσεις και εδώ η διοίκηση έχει σοβαρή ευθύνη.

Ευθύνη γιατί καθυστέρησε, ευθύνη γιατί δεν τους καταγγέλλει.

Καλούμε τον αρμόδιο και εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου επί των εσόδων και προϋπολογισμού, Ιωάννη Καλαντώνη,να ολοκλήρωση την διαδικασία χωρίς κανένα αποκλεισμό των αιτούντων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment