PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασθενείς


Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ

Οι γιατροί του ΙΚΑ, αλλάζοντας την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, Δευτέρα, έως και την Παρασκευή.

Έως και την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία που ξεκινά από αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι γιατροί, που συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου Υγείας, ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία και κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνει το υπουργείο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν – χωρίς οικονομική επιβάρυνση – να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς γιατρούς στον χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17).

Εξάλλου, κλειστά θα είναι τα φαρμακεία από σήμερα, Δευτέρα, έως και την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου.

Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν από σήμερα ελεύθερα γιατρό

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, θα μπορούν από σήμερα, Δευτέρα, να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των 20.000 περίπου γιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.

Οι λίστες των γιατρών του νομού Αττικής έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, ενώ τις πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής του μέτρου και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, θα συνταγογραφούν στα απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα.

Το σύνολο αυτών των δελτίων θα υποβάλλεται στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ και θα καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, θα πρέπει να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο Διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment