PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Ολέθριο πολιτικό λάθος η σύνδεση προσφυγικού-αξιολόγησης


Ως ολέθριο πολιτικό λάθος χαρακτηρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τη σύνδεση του προσφυγικού με το θέμα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης μιλώντας στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφων.

Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, πρόσθεσε όμως οτι για να προκύψει μια τέτοια κυβέρνηση απο την παρούσα κυβέρνηση, θα πρέπει να υπάρξει σχετική πρωτοβουλία απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε οτι ακόμη και αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οικουμενικής κυβερνησης αυτή δεν θα μπορούσε να έχει ως επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τα θέματα και γίνεται λεκτικά βίαιη απέναντι σε κοινωνικές ομάδες αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωσε.

Αναφερομενος στο προσφυγικό, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε την ανάγκη δημιουργίας πλωτών hotspots στα τουρκικά παραλία.

Υποστήριξε οτι πρέπει να συμφωνηθούν και χερσαίες ελεγχόμενες διαδρομές που δεν θα καθιστούν τον πρόσφυγα ναυαγό οπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα των Ανεξάρτητων Αρχών υποστηρίζοντας οτι ειναι αδιανόητο συνταγματικά να παύει η λειτουργία οργάνων του κράτους χωρίς να έχει προετοιμαστεί η διαδοχή κατάσταση. Πρέπει να επιληφθεί και να ενεργοποιηθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να κληθούν σε αυτήν όσοι πρέπει, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Εάν δεν κλείσει η συμφωνία μέχρι το Καθολικό Πάσχα, το Grexit θα επανέλθει στο προσκήνιο και στην ευρωπαϊκή ορολογία” υποστήριξε απο την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιαδης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ανέφερε οτι δεν υπάρχει περίπτωση βουλευτής της νέας δημοκρατίας να ψηφίσει υπέρ μιας συνεργασίας της νέας δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιαδης άσκησε σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας τον τον χειρότερο Πρωθυπουργός της Ελλαδας απο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment