PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Ο Τσίπρας υπόσχεται τα πάντα στους αγρότες


Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον, ότι αντιμετώπισε τους αγρότες ως άλλοθι, αφιερώνοντας 27 λεπτά σε άσχετο πρόλογο και διόμιση μόλις λεπτά για τις θέσεις του για το αγροτικό ζήτημα.

Αναφέρθηκε στο …γραμματολογικό ενδιαφέρον της ομιλίας του, με επιρροές από την Εκκλησία και αναφώνησε «Θου Κύριε φυλακεί το στόματί μου», καθώς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από την αλαζονεία.

Ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για «επανάληψη ως φάρσα» των παλαιών κομματικών πρακτικών που κατήγγειλε ο ίδιος σε μία προσπάθεια να πλήξει τα άλλα κόμματα. Τον κατηγόρησε ότι υπόσχεται τα πάντα και τον κάλεσε να πει στους αγρότες την αλήθεια.

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο κ.Τσίπρας υπέρ της επένδυσης συγκεκριμένης γερμανικής εταιρίας σε αιολική ενέργεια, υποστήριξε ότι δεν είναι θεσμικά θεμιτό ένας αρχηγός κόμματος να μιλά για συγκεκριμένο επενδυτή, «ούτε πρέπει να πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από τον κ.Σόρος», όπως είπε, επιτιθέμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή του σε ένα από αυτά, όπως λέγεται, κάτι στο οποίο αντέδρασε πάντως από τη θέση του ο κ.Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «παραπολιτική». Επί της συγκεκριμένης επένδυσης πάντως, τον ‘διόρθωσε’ ότι δεν πρόκειται για την υπογραφή του Γιόσεφ Άκερμαν, αλλά συνεπώνυμου υπαλλήλου της Deutche Bank Λονδίνου. Τον εγκάλεσε τέλος για την μη αναφορά του στις Σκουριές…

Αντίθετα, ο κ.Βενιζέλος, απέδωσε μεγάλη σημασία στην «ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση» που ισχυρίστηκε ότι έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς το συνέδριό του, κάνοντας λόγο για αγροτική επιχειρηματικότητα ως ελπίδα ζωής τόσο για τους υπάρχοντες αγρότες όσο και για νέους ανθρώπους που μπορούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο για να φτιάξουν εκεί τη ζωή τους. Χαρακτήρισε εφικτή την επιδότηση του επιτοκίου για αγροτικά δάνεια, και υποχρέωση των εταίρων μας να τη στηρίξου, μίλησε για περιθώριο δανείων στον αγροτικό τομέα, για μείωση κόστους στην παραγωγή μέσα από την μείωση του ΦΠΑ στα εφόδια και το νυχτερινό ρεύμα και άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment