PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Κοινή στρατηγική Ελλάδας – Κύπρου


Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινό πλάνο αντίδρασης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, διαβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινό πλάνο αντίδρασης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, διαβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» Κύπρου.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «η διεθνής κοινότητα δεν λέει καθαρά στην Τουρκία ότι πρέπει να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ».

Ο ίδιος τονίζει επίσης ότι η κοινή στρατηγική Αθηνών-Λευκωσίας βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, αλλά, όπως υπογραμμίζει, «θα πρέπει να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος». Και πρωτίστως, σημειώνει, «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει μορατόριουμ στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε ερώτηση, αν υπάρχει σκέψη για την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας – Κύπρου, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι «δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επενδύει πολλά στην τριμερή συνεργασία με την Κύπρο και την Αίγυπτο στα θέματα της ενέργειας και του τουρισμού και χαρακτηρίζει «καθοριστικό» τον ρόλο της Αιγύπτου στα ζητήματα της Γάζας, της Συρίας, του Λιβάνου και της Λιβύης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment