PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Κίνδυνος εξόδου από τη Σένγκεν


Κίνδυνο εξόδου από τη Σένγκεν «βλέπει» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούμε, υπάρχει κίνδυνος το πραγματικό ευρωπαϊκό σύνορο να γίνει  η ΠΓΔΜ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ , ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος «εμείς να βρεθούμε με χιλιάδες ανθρώπους εδώ, πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς χαρτιά που δεν μπορούμε να τους διαχειριστούμε και δεν έχουμε σαφείς προτεραιότητες και σαφείς στόχους».

Απαντώντας στην υπόθεση πως «αν δεν είμαστε Σένγκεν δε θα έρθει κανείς πρόσφυγας» ανέλυσε τις επιπτώσεις από μία έξοδο σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα θα έχει πάει στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, βεβαίως, θα είμαστε μία χώρα, η οποία θα έχει κριθεί αναξιόπιστη και ελλιπώς ευρωπαϊκή σε ένα σωρό θέματα, μέσα από τα οποία το σημαντικότερο είναι ότι τα σύνορά μας δε θα είναι πλέον ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση του για hot spots εκτός ευρωπαϊκού εδάφους ή και πλωτά hot spots που όμως δεν λαμβάνει υπ’ όψιν η κυβέρνηση.

«Στο Συμβούλιο της Ευρώπης τώρα που ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα, στη συζήτηση που είχαμε με το Γενικό Γραμματέα, αυτό έγινε απολύτως αντιληπτό.  Στο ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η ιδέα για hotspots εκτός Ευρώπης, για την ακρίβεια πριν την Ευρώπη, ήταν μία ιδέα που πέρασε» σημείωσε ακόμα.

Τέλος αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε με τον κ. Μουζάλα, στην ετήσια δεξίωση του Διπλωματικού Σώματος είπε ότι ζήτησε από τον υπουργό να ενημερώσει για τις ελληνικες θέσεις εγγράφως ώστε να τη στηρίξουν όλοι και να υπάρξει συστράτευση «αλλά και η κυβέρνηση ας υιοθετήσει τις ιδέες τις πρακτικές που λέμε, για τα πλωτά hotspots. Δεν είχα ποτέ καμία αντίδραση από την κυβέρνηση, καμία ένδειξη ότι το υιοθετεί, ότι το καταλαβαίνει, ότι το προωθεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment