PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια στην πρεσβευτική κατοικία


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γερμανό πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολντ είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γερμανό πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολντ είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε το συμβάν με τους πυροβολισμούς «άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια».

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ, ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Ντολτ πως η κυβέρνηση «εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.».

Κατόπιν εντολής του κ. Βενιζέλου μετέβη στην πρεσβευτική κατοικία ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ευ. Βενιζέλου με τον γερμανό ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ικανοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών με σκοπό τη διαλεύκανση του περιστατικού με πυροβολισμούς στην κατοικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι καθώς και για τη σθεναρή στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης «στα δημοσιονομικά και οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας», αλλά και στην επικείμενη έναρξη της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Οι κ. Βενιζέλος και Σταϊνμάγερ συμφώνησαν τέλος να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν, κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας που θα γίνει στις 8.1.2014.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment