PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Eurovision 2022: Οι 41 χώρες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό


Η πόλη του Τορίνο θα φιλοξενήσει τον 66ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, τον Μάιο του 2022.

Η Eurovision επιστρέφει και φέτος στις οθόνες μας, με τους λάτρεις του μουσικού διαγωνισμού να περιμένουν πώς και πώς να μάθουν ποιες θα είναι οι χώρες που θα λάβουν μέρος. Η ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε, με την Ελλάδα και την Κύπρο να βρίσκονται μέσα στη λίστα.

Πότε θα γίνει ο τελικός

Ο τελικός της μεγάλης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, έναν χρόνο μετά τη νίκη της χώρας στη Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με τους Maneskin και το τραγούδι «Zitti e buoni».

Μετά την ανακοίνωση των 41 χωρών που θα συμμετάσχουν, ο Martin Österdahl, ο εκτελεστικός επόπτης της Eurovision, δήλωσε:

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που έχουμε για άλλη μια φορά πάνω από 40 τηλεοπτικούς φορείς που ανταγωνίζονται για να κερδίσουν το εμβληματικό τρόπαιο της Eurovision στο Τορίνο, τον επόμενο Μάιο. Η ομάδα της Rai (της δημόσιας τηλεόρασης της Ιταλίας) έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες, ώστε να καλωσορίσει όλες τις χώρες σε μια πόλη που δεν έχει διεξαχθεί ξανά ο μουσικός διαγωνισμός, διασφαλίζοντας ότι η φετινή Eurovision θα ενθουσιάσει τους fans με το υπερσύγχρονο θέαμα που αναμένεται να προσφέρει».

Οι 41 χώρες που θα συμμετάσχουν:

Αλβανία

Αυστραλία

Αρμενία

Αυστρία

Αζερμπαϊτζάν

Βέλγιο

Βουλγαρία

Κροατία

Κύπρος

Τσεχική Δημοκρατία

Δανία

Εσθονία

Φινλανδία

Γαλλία

Γεωργία

Γερμανία

Ελλάδα

Ισλανδία

Ιρλανδία

Ισραήλ

Ιταλία

Λετονία

Λιθουανία

Μάλτα

Μολδαβία

Μαυροβούνιο

Ολλανδία

Βόρεια Μακεδονία

Νορβηγία

Πολωνία

Πορτογαλία

Ρουμανία

Ρωσία

Σαν Μαρίνο

Σερβία

Σλοβενία

Ισπανία

Σουηδία

Ελβετία

Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο

Στην ανακοίνωση των 41 συμμετεχόντων, η Simona Martorelli και ο Claudio Fasulo από τον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Rai πρόσθεσαν:

«Μετά από 31 χρόνια, η Ιταλία είναι περήφανη που φιλοξενεί ξανά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision! Ως Εκτελεστικοί Παραγωγοί, είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που οργανώνουμε αυτό το εκπληκτικό γεγονός και καλωσορίζουμε εκπροσώπους από 41 χώρες στο Τορίνο το επόμενο έτος. Πάνω απ ‘όλα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε και να μοιραστούμε την ομορφιά της Ιταλίας με ένα παγκόσμιο κοινό μέσω των στοιχείων που μας ενώνουν όλους: τη μουσική και την αρμονία».

Όσο για το ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό, πολλά είναι τα ονόματα των υποψηφίων που έχουν διαρρεύσει, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι: Κωνσταντίνος Χριστοφόρου,  Νίκος Γκάνος και Ηλίας Κόζας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης

Peristeri News

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Peristeri News

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Leave a Comment