PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Στους «16» η Ιρλανδία νίκησε 1-0 την Ιταλία


Το παραδοσιακό ιρλανδικό πείσμα και μαχητικότητα υπερίσχυσαν της ιταλικής κλάσης και η Ιρλανδία, με τη νίκη της (1-0) επί της «σκουάντρα ατζούρα», προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Euro 2016.

Οι Ιρλανδοί πήραν την πρόκριση ως καλύτεροι τρίτοι, ενώ οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε, που είχαν δοκάρι, παρά την ήττα τερμάτισαν στην πρώτη θέση.

Η εικόνα του αγώνα ήταν κακή, στο ίσως χειρότερο ημίχρονο της διοργάνωσης. Στο 9’ Χέντρικ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 21’ οι Ιρλανδοί απείλησαν για δεύτερη φορά, όταν ύστερα από κόρνερ ο Μέρφι έπιασε την κεφαλιά, αλλά έδιωξε με υπερένταση ο Σιρίγκου.

Η ακίνδυνη Ιταλία απείλησε για πρώτη φορά στο 42’, αλλά το σουτ του Ιμόμπιλε πέρασε λίγο άουτ. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Στο 54΄ ο Τζάτζα προσπάθησε να απειλήσει αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 77΄ η Ιταλία έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Ινσίνιε έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ρούντολφ, στην σημαντικότερη στιγμή του αγώνα. Στο 84΄ οι Ιρλανδοί έχασαν μοναδική ευκαιρία, με τον Χούλαχαν να βγαίνει τετ α τετ με τον Σιρίγκου αλλά το σουτ του που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Ιταλίας.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Χούλαχαν έβγαλε τη σέντρα ο Μπρέιντι έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιρίγκου, δίνοντάς της μεγάλη πρόκριση.

Group E

Played Won Draw Lost For Against Goal difference Points
Italy
3 2 0 1 3 1 2 6
Belgium
3 2 0 1 4 2 2 6
Republic of Ireland
3 1 1 1 2 4 -2 4
Sweden
3 0 1 2 1 3 -2 1

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Προμηθέας επικράτησε του Περιστερίου στην παράταση με 92-94

Peristeri News

Χουγκάζ: Με τη βοήθεια του κόσμου να κερδίσουμε τον Προμηθέα

Peristeri News

Με ήττα έκλεισε η χρονιά για τον Ατρόμητο – 0-1 ο Αστέρας στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment