PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Στις καθυστερήσεις η Ρωσία 1-1 με την Αγγλία


Η «κατάρα» της πρεμιέρας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δε λέει να εγκαταλείψει την Αγγλία, η οποία στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του EURO 2016 αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1 με τη Ρωσία.

Σε… θρίλερ εξελίχθηκε η συνάντηση στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας, καθώς οι Ρώσοι κατάφεραν να «κλέψουν» το βαθμό στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το γκολ του Γκλουσακόφ (είχε μπει στο ματς 10 λεπτά νωρίτερα) κι ενώ μέχρι τότε τα «Τρία Λιοντάρια» κρατούσαν «αγκαλιά» τη νίκη χάρις στο τέρμα του Ντάιερ με απευθείας φάουλ στο 73΄.

Το τελικό αποτέλεσμα σαφώς και αδικεί το συγκρότημα του Ρόι Χόντζσον. Η Αγγλία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, είχε πολλές ευκαιρίες για να φτάσει σε μία εύκολη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε με σκοπό να μην χάσει και τελικά τα κατάφερε με την τύχη να είναι δίπλα της.

Καλύτερη σε όλους τους τομείς από τηγ Ρωσία, αλλά αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια, ήταν η Αγγλία στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης.

Οι τυπικά γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές φάσεις στα καρέ του Ακινφέεφ, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Λαλάνα και σε άλλη μία με τον Στέρλινγκ, αλλά πότε ο Ρώσος γκολκίπερ και πότε οι αμυντικοί δεν επέτρεψαν στα «Τρία Λιοντάρια» να προηγηθούν.

Η ομάδα του Σλούτσκι πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο απόλυτα το στόχο της. Κατέβηκε με προφανή στόχο να μη δεχτεί γκολ και να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση, πέτυχε απόλυτα στο κομμάτι της διατήρησης του μηδέν στην άμυνα, αλλά επιθετικά ήταν ανύπαρκτη.

Η εικόνα του ματς δεν ήταν πολύ διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο. Φάσεις πολλές δεν υπήρχαν, αλλά και πάλι η Αγγλία ήταν εκείνη που έχασε την τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί με το δοκάρι του Ρούνεϊ στο 71΄ (απόκρουσε πρώτα ο Ακινφέεφ). Τελικά στο 73΄ ο Ντάιερ με απευθείας φάουλ έβαλε μπροστά τους Αγγλους (1-0) και όλα έδειχναν ότι τα «τρία Λιοντάρια» θα πανηγύριζαν την πρώτη τους επιτυχία σε πρεμιέρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, στη μοναδική φάση που αδράνησε η άμυνά τους, ο Μπερεζούτσκι στο 92΄ έπιασε την κεφαλιά κι ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα παρενεβλήθη ο Γκλουσακόφ απλά για να τη σπρώξει στα δίχτυα (1-1) και να χαρίσει στην Ρωσία έναν ανέλπιστο, έτσι όπως είχε εξελιχθεί μέχρι τότε το ματς, βαθμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment