PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Πρώτη νίκη η Σλοβακία 2-1 τη Ρωσία


Η Σλοβακία έκανε τη μίνι-έκπληξη και συνάμα έθεσε θεμέλια πρόκρισης στην επόμενη φάση («16») του EURO 2016 με την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην παρθενική εμφάνιση σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την οποία πανηγύρισε επικρατώντας 2-1 της Ρωσίας.

Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου, στο «Πιερ Μορουά» της Λιλ και κρίθηκε με τα γκολ του Βάις στο 32΄ και του Χάμσικ στο 45΄, με την «αρκούδα» απλώς να μειώνει στο 80΄ με τον Γκλουσάκοφ.

Με τη νίκη τους οι Σλοβάκοι έφτασαν στους 3 βαθμούς, ενώ οι Ρώσοι έμειναν στον ένα που κατάκτησαν στην πρεμιέρα τους εναντίον της Αγγλίας (1-1), που σημαίνει ότι η ομάδα του Λεονίντ Σλούτσκι θα παίξει… για την πρόκριση στις 20 Ιουνίου με την Ουαλία.
Οι Ρώσοι είχαν μία ανούσια εδαφική υπεροχή, αλλά, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Σμόλοφ (28΄), που έφυγε ελάχιστα άουτ, δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Από την πλευρά της, η Σλοβακία κοίταξε να αμυνθεί σωστά και να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις.

Στο 32΄ ο Χάμσικ έκανε τη βαθιά μπαλιά προς τον Βάις, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μπήκε στην περιοχή, «άδειασε» με ωραία προσποίηση δύο αντιπάλους και με σουτ «νίκησε» τον Ακινφέεφ για το 1-0.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου ο άσος της Νάπολι έγινε και σκόρερ, όταν με ένα απίθανο σουτ από πολύ πλάγια αριστερή θέση έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στα δίχτυα, διπλασιάζοντας.

Οι Σλοβάκοι είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 54΄, όταν ο Ακινφέεφ απέκρουσε το σουτ του Μακ, ενώ συνέχισαν να ανακόπτουν σχετικά εύκολα τις ρωσικές επιθέσεις, έως το 80΄ οπότε η Ρωσία μείωσε με κεφαλιά του Γκλουσάκοφ, αλλά παρά τις συνεχείς επιθέσεις της στη συνέχεια, δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment