PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Πρόκριση για την Πολωνία που νίκησε 1-0 την Ουκρανία



Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Πολωνία, καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ παιχνίδια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νικώντας την Ουκρανία 1-0 στη Μασσαλία του EURO 2016 για την 3η αγωνιστική του Γ΄ ομίλου και το Σάββατο θα παίξει με την Ελβετία, καθώς ήταν δεύτερη αν και ισόβαθμη με τους Γερμανούς.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο χαμένες ευκαιρίες των Πολωνών, καθώς στο 3ο λεπτό το σουτ του Μίλικ εξουδετέρωσε ο Πιατόφ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λεβαντόφσκι αν και μόνος απέναντι στον Ουκρανό τερματοφύλακα πλάσαρε άουτ, χάνοντας μια σπάνια για την κλάση του ευκαιρία.

Οι παίκτες του Φομένκο «απάντησαν» στο 9΄ με τον Γιαρμολένκο, όταν καθυστέρησε να σουτάρει από ευνοϊκή θέση και στο 17΄ με τον ίδιο παίκτη να βγαίνει τετ α τετ με τον Φαμπιάνσκι και να επιχειρεί κάκιστο και άστοχο πλασέ, ενώ στο 30΄ ένα καλό σουτ του Κονοπλιάνκα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ναβάλκα να έχει περάσει τον Μπλαστσικόφσκι στη θέση του Ζιελίνσκι και να δικαιώνεται μόλις 9 λεπτά αργότερα, όταν ο άσος της Φιορεντίνα με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Πολωνία.

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους Πολωνούς, που απείλησαν και στο 56΄ με τον Καπούστκα να αστοχεί ελάχιστα και τον ίδιο να δέχεται κίτρινη κάρτα στο 60΄ και να χάνει το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του. Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί έχασαν την ευκαιρία για να αποχαιρετήσουν το Euro με ένα βαθμό καθώς στο 80΄ ο Ζοζούλια έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά.

Group C

Played Won Draw Lost For Against Goal difference Points
Germany
3 2 1 0 3 0 3 7
Poland
3 2 1 0 2 0 2 7
Northern Ireland
3 1 0 2 2 2 0 3
Ukraine
3 0 0 3 0 5 -5 0

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Περιστέρι κυριάρχησε του Κολοσσού στον πρώτο προημιτελικό της Basket League (vid)

Peristeri News

Σε αναζήτηση προπονητή ο Ατρόμητος – Ο Πάμπλο Γκαρσία στην κορυφή της λίστας

Peristeri News

Ο Προμηθέας επικράτησε του Περιστερίου στην παράταση με 92-94

Peristeri News

Leave a Comment