PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Νίκη η Κροατία 1-0 της Τουρκίας



«Ποδαρικό» με το… δεξί στο EURO 2016 έκανε η Κροατία, η οποία νίκησε δίκαια με 1-0 την Τουρκία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Το υπέροχο γκολ του Λούκα Μόντριτς ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού. Ομάδα σαφώς πιο ποιοτική και πιο ουσιαστική η Κροατία θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς, ωστόσο, έδωσε τη δυνατότητα στην Τουρκία να πιστέψει έως το τέλος στην ισοφάριση, χωρίς, όμως, να είναι καθόλου αποτελεσματική.

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε έξω από την περιοχή μετά την απόκρουση των Τούρκων και πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος με φοβερό σουτ έγραψε το 1-0 για τους Κροάτες στο 41΄. Αν και μέχρι να σκοράρει ο Μόντριτς το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό κι ευκαιρίες. Ήταν καλύτερη η ομάδα του Κάσιτς, σαφώς πιο ποιοτική από τον αντίπαλό της, αλλά δεν είχε «καθαρές» ευκαιρίες για να σκοράρει.

H Κροατία προσπάθησε παίζοντας κυρίως από τον άξονα να κάνει τη ζημιά στο συγκρότημα του Φατίχ Τερίμ. Τα κατάφερε με το σουτ του Μόντριτς (ο Μπαμπατσάν έπεσε κάπως αργά), σε ένα πρώτο 45λεπτο που είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Την πιο κλασική έχασαν οι Τούρκοι στο 29΄ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Τουφάν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Σούμπασιτς.

Δύο σουτ των Μπάντελι (28΄) και Μάντζουκιτς (39΄) βρήκαν σε ετοιμότητα τον Μπαμπατσάν, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την κεφαλιά του Χακάν Μπαλτά στις καθυστερήσεις που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο δεύτερο μέρος οι Κροάτες έδωσαν χώρο στους Τούρκους, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δε μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Σούμπασιτς. Αντίθετα, η ομάδα του Κάσιτς ήταν εκείνη που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες για να «κλειδώσει» τη νίκη πολύ νωρίτερα. Ο Πέρισιτς είχε δοκάρι μετά από σέντρα του Μάντζουκιτς, λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαμπατσάν στο τετ-α-τετ που είχαν, ενώ άλλη μία φορά ο Μόντριτς βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά αστόχησε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Περιστέρι κυριάρχησε του Κολοσσού στον πρώτο προημιτελικό της Basket League (vid)

Peristeri News

Σε αναζήτηση προπονητή ο Ατρόμητος – Ο Πάμπλο Γκαρσία στην κορυφή της λίστας

Peristeri News

Ο Προμηθέας επικράτησε του Περιστερίου στην παράταση με 92-94

Peristeri News

Leave a Comment