PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Η Ουγγαρία έκανε την έκπληξη 2-0 την Αυστρία


Με θρίαμβο της Ουγγαρίας ολοκληρώθηκε η πρώτη αναμέτρηση στον ΣΤ΄ όμιλο του EURO 2016, καθώς οι Μαγυάροι επιβλήθηκαν με 2-0 της Αυστρίας και έγιναν φαβορί για μια θέση στην πρώτη δυάδα και την πρόκριση.

Η νίκη των Ούγγρων ήταν δίκαιη, απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε μεν καλύτερα στον αγώνα και έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά προϊόντος του χρόνου η απόδοσή της άρχισε να φθίνει.

Το παιχνίδι (στο Μπορντό) ξεκίνησε με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Αυστρία, όταν μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο το σουτ του Αλάμπα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κίραλι.

Στη συνέχεια οι Ούγγροι ισορρόπησαν και χωρίς να είναι απειλητικοί, τουλάχιστον δεν κινδύνεψαν, ενώ στο 43΄ είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους, με τον Ντζούτζσακ να πλασάρει από πλάγια και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 55΄ νέο μακρινό σουτ του Ντζούτζσακ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Άλμερ, αλλά στο 62΄ έγινε το 1-0, όταν από πάσα του Νέμεθ ο Σάλαϊ πλάσαρε υποδειγματικά.

Στο 66΄ ο Ντράγκοβιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους Αυστριακούς με παίκτη λιγότερο. Τελικά, τη μοίρα του αγώνα σφράγισε στο 87ο λεπτό ο Στίμπερ, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Έγραψε ιστορία ο Κίραλι

Ο Γκάμπορ Κίραλι, με τη συμμετοχή του στον αγώνα εναντίον της Αυστρίας, είναι από σήμερα ο «γηραιότερος» ποδοσφαιριστής στην ιστορία, σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Ούγγρος τερματοφύλακας, που έκανε απόψε το ντεμπούτο του σε μεγάλη διοργάνωση, είναι 40 ετών και 74 ημερών καθώς γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1976 και υπέγραψε για πρώτη φορά επαγγελματικό συμβόλαιο το 1994 (στη Σομπατέλι), πριν γεννηθεί δηλαδή ο συμπαίκτης του στην Εθνική, Άνταμ Νάγκι!

Στη σχετική άτυπη λίστα ον Κίραλι ακολουθούν οι Λόταρ Ματέους (Γερμανία, 39 ετών και 91 ημερών), Μόρτεν Ολσεν (Δανία, 38 ετών και 308 ημερών) και Πίτερ Σίλτον (Αγγλία, 38 ετών και 271 ημερών).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Ο Βασίλης Σπανούλης καλύτερος προπονητής του Basketball Champions League

Peristeri News

Leave a Comment