PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Η Ουαλία στα ημιτελικά


Τη μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα στο EURO 2016 έκανε η Ουαλία, η οποία νίκησε με 3-1 το Βέλγιο και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η απίστευτη ομάδα του Κρις Κόουλμαν «γράφει ιστορία» στα γήπεδα της Γαλλίας, καθώς στην παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καταφέρνει κάτι που ελάχιστοι θα περίμεναν και που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως θαύμα. Να προκριθεί στους ημιτελικούς του τουρνουά βγάζοντας, μάλιστα, έξω ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, το Βέλγιο.

Μπορεί οι Ουαλοί να βρέθηκαν πίσω στο ξεκίνημα του ματς, ωστόσο, όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά ανέτρεψαν πλήρως τα εις βάρος τους δεδομένα και δικαιολογημένα πανηγύρισαν μία ιστορική πρόκριση. Επόμενος αντίπαλός τους στην τετράδα θα είναι η Πορτογαλία (Τετάρτη 6 Ιουλίου στη Λιόν) και γιατί όχι η Ουαλία δεν αποκλείεται να βρεθεί στο μεγάλο τελικό της 10ης Ιουλίου.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το ματς για τους Βέλγους. Μόλις στο 13΄ από τον «κεραυνό» του Ναϊνγκολάν η ομάδα του Βίλμοτς πήρε το προβάδισμα (1-0) και μέχρι το 20΄ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς.

Οι Ουαλοί δεν το έβαλαν κάτω και σιγά-σιγά άρχισαν να βγαίνουν με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση. Αφού πρώτα απείλησαν με το βολέ του Τέιλορ από το ύψος του πέναλτι και την εξαιρετική επέμβαση του Κουρτουά, στο 30΄ η ομάδα του Κρις Κόουλμαν έφτασε στην ισοφάριση με την καρφωτή κεφαλιά του αρχηγού της, Γουίλιαμς, μετά το κόρνερ του Ράμσεϊ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν… χαθεί στο γήπεδο, η άμυνά τους «έμπαζε» από παντού, ενώ δεν είχαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους με τους Αζάρ και Ντε Μπράιν να βρίσκονται σε πάρα πολύ κακή βραδιά. Η πλήρης ανατροπή στο παιχνίδι ήρθε στο 55΄.

Από την πάσα του Ράμσεϊ στην περιοχή ο Ρόμπσον-Κανού με καταπληκτική ενέργεια «άδειασε» τους Φελαϊνί, Μενιέρ και με άψογο πλασέ έγραψε το 2-1 για την Ουαλία μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Πίεσε για περίπου 15 λεπτά το Βέλγιο στη συνέχεια, δεν του δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ναϊνγκολάν, ωστόσο, το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε.

Αντ΄ αυτού οι Ουαλοί «κλείδωσαν» τη νίκη-πρόκριση στο 86΄ με την κεφαλιά του Βόουκς, που είχε μπει λίγα λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι αντί του Ρόμπσον-Κανού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment