PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Η Ισλανδία νίκησε 2-1 την Αυστρία και προκρίθηκε πρώτη


Το ποδοσφαιρικό παραμύθι της «πρωτάρας» Ισλανδίας στο Euro 2016 συνεχίζεται… Οι εκπληκτικοί «ψαράδες» νίκησαν με 2-1 την Αυστρία και κατάκτησαν τη δεύτερη θέση στον ΣΤ΄ όμιλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Στο 2΄ ο Γκούντμουσον έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς το σουτ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στο 18΄ η Ισλανδία άνοιξε το σκορ, όταν ο Μπέντβαρσον βγήκε απέναντι από τον Άλμερ και πλάσαρε για το 1-0.

Στο 36΄ ο Σκούλασον τράβηξε στην περιοχή τον Αλάμπα και ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ έδειξε πέναλτι για την Αυστρία. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντράγκοβιτς, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 60΄ ο Σοπφ, που είχε μπει αλλαγή, με ωραία ατομική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα και σημειώνοντας το πρώτο γκολ της Αυστρίας στη διοργάνωση. Η Ισλανδία με το 1-1 δεν ρίσκαρε καθόλου και φύλαγε τα… μετόπισθεν.

Στο 72΄ ο ίδιος παίκτης βγήκε τετ α τετ με τον Χάλντορσον, αλλά ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Οι Αυστριακοί στα τελευταία λεπτά πίεσαν πολύ ψηλά για να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση και τελικά το… πλήρωσαν.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Ισλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Τράουστασον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, που έδωσε στην ομάδα του τη δεύτερη θέση και άφησε τους Αυστριακούς εκτός συνέχειας.

Group F

Played Won Draw Lost For Against Goal difference Points
Hungary
3 1 2 0 6 4 2 5
Iceland
3 1 2 0 4 3 1 5
Portugal
3 0 3 0 4 4 0 3
Austria
3 0 1 2 1 4 -3 1

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment