PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Έτσι μεταμορφώνεται ο εμπορικός πεζόδρομος στο Περιστέρι (pics)


Αυτό είναι το σχέδιο για τη μεταμόρφωση του εμπορικού πεζοδρόμου στο Περιστέρι, το οποίο θέτει σε πρώτο πλάνο την εύκολη προσβασιμότητα των πολιτών και την ανάδειξη του εμπορικού χαρακτήρα της Εθνικής Αντιστάσεως.

Η μελέτη της αναμόρφωσης του πεζοδρόμου έχει ήδη υλοποιηθεί και αναμένεται να προχωρήσει μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Περιστερίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη η μεταμόρφωση του πεζοδρόμου θα γίνει σε όλο το μήκος του, ξεκινώντας από την Παναγή Τσαλδάρη και φτάνοντας μέχρι την Δωδεκανήσου.

Μάλιστα ο πεζόδρομος θα επεκταθεί περαιτέρω αφού το σημείο από την Παναγή Τσαλδάρη μέχρι την Καραθεοδωρή θα μετατραπεί από δρόμος σε πεζόδρομο.

Πολλές παθογένειες στην παρούσα κατάσταση

Δεν είναι κρυφό ότι η τωρινή εικόνα του πεζοδρόμου παρουσιάζει πολλές παθογένειες, οι οποίες λειτουργούν ανασταλτικά στην πλήρη ανάδειξη του εμπορικού χαρακτήρα και την προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες.

Τα ογκώδη παρτέρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε πολλά και διαφορετικά σημεία περιορίζουν και αποδυναμώνουν την αδιάκοπη κίνηση των πεζών στα μαγαζιά.

Αρνητικό αντίκτυπο και εικόνα δημιουργούν ακόμα τα άναρχα φυτευμένα δέντρα και τα μεταλλικά στέγαστρα που δεν προσφέρουν σε καμία περίπτωση κάτι θετικό με την ύπαρξή τους.

Τέλος η κίνηση οχημάτων μέσα στον πεζόδρομο και στις διασταυρώσεις του με τους κάθετους δρόμους δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα κυρίως για τους πεζούς πολίτες που διασχίζουν την Εθνικής Αντιστάσεως.

Η μεταμόρφωση του εμπορικού πεζοδρόμου στο Περιστέρι

Όλα τα παραπάνω κρίνουν αναγκαία την αναδιαμόρφωση και εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου της Εθνικής Αντιστάσεως ώστε να ανέβει ακόμα περισσότερο ο εμπορικός χαρακτήρας της.

Με αυτή τη λογική αλλάζουν εντελώς οι χώροι πρασίνου και προθέτονται ακόμα περισσότερα σημεία με νέες φυτεύσεις ώστε να ενισχυθεί και η περιβαλλοντική εικόνα του δρόμου. Δημιουργούνται μεγάλοι διάδρομοι περιπάτου και όδευση τυφλών ενώ στις διασταυρώσεις τοποθετούνται ειδικές κατασκευές για την εύκολη πρόσβαση όλων των πολιτών.

Παράλληλα κατασκευάζονται ειδικά πράσινα σημεία, τα οποία θα έχουν καθιστικά με θύρες φόρτισης κινητών και οθόνες που θα παρέχουν πληροφορίες.

Τα κιόσκια θα διαθέτουν βιοκλιματικό στέγαστρο με αναρριχώμενα φυτά και φωτοβολταϊκό πάνελ για τη λειτουργία των οθονών.

Στην αναμόρφωση δεν θα μπορούσε να λείπει η τοποθέτηση νέου ηλεκτροφωτισμού όπως επίσης και η δημιουργία ειδικών θέσεων στάθμευσης για ποδήλατα.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα πνοή στον εμπορικό πεζόδρομο του Περιστερίου και θα προσελκύσει και άλλο κόσμο από κάθε περιοχή της Αθήνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment