PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στην Τουρκία εν μέσω φημών για επέμβαση στη Συρία


Τουρκικοί φόβοι για δημιουργία κράτους στο συριακό Κουρδιστάν.

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προήδρευσε σημαντικής συνεδρίασης των υπηρεσιών Ασφαλείας, η οποία ήταν αφιερωμένη στην κατάσταση στη Συρία, με φόντο τις πληροφορίες που μεταδίδονται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό έδαφος.

Η μηνιαία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK) άρχισε λίγο μετά τις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, με την παρουσία του προέδρου Ερντογάν, του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, των υπουργών που είναι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας και του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Από τότε που οι Κούρδοι μαχητές εκδίωξαν στα μέσα Ιουνίου τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την πόλη Ταλ Αμπιάν, η ισλαμοσυντηρητική ηγεσία της Τουρκίας έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επανέλαβε ότι η χώρα του «δεν θα επιτρέψει ποτέ την εγκαθίδρυση ενός νέου κράτους» στη βόρεια Συρία, αναφερόμενος σε αυτόνομη περιοχή των Κούρδων της Συρίας που θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τα 15 εκατομμύρια των Κούρδων της Τουρκίας.

Το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» να απαντήσει «σε κάθε ενδεχόμενη απειλή στα σύνορά της».

«Το έθνος μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι αποφασισμένες να διατηρήσουν ένα ειρηνικό περιβάλλον στην χώρας μας», τόνισε ενώπιον των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Παραμένει πρωθυπουργός της Ισπανίας ο Πέδρο Σάντσεθ

Peristeri News

Leave a Comment