PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έστειλαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον


Εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και σε εκείνη της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες, τα ύποπτα πακέτα εντοπίστηκαν κατά τη συνήθη διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας και οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν εκτέθηκαν σε κίνδυνο.

Το πακέτο το οποίο εστάλη στη Χίλαρι Κλίντον εντοπίστηκε έξω από το σπίτι της σε προάστιο της Νέας Υόρκης χθες Τρίτη.

Το δεύτερο πακέτο, με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη το πρωί, στην Ουάσιγκτον.

Το CNN έκανε λόγο και για ύποπτο δέμα που απευθυνόταν στον Λευκό Οίκο, πληροφορία που πάντως δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.

Την ίδια ώρα, το συγκρότημα του Time Warner Center στην πόλη της Νέας Υόρκης εκκενώθηκε, καθώς υπήρξαν αναφορές για εντοπισμό ενός ύποπτου μηχανισμού, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο αν η συγκεκριμένη υπόθεση σχετίζεται με τα «τρομοδέματα» που εστάλησαν στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον.

Αξιωματούχος που επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ δήλωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός στην αλληλογραφία της κ. Κλίντον είναι παρόμοιος με εκείνον που βρέθηκε στην κατοικία του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος τη Δευτέρα.

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος καταδικάζει «τις βίαιες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν» εναντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημοσίων προσώπων. Αποκαλεί τις ενέργειες αυτές «ποταπές» και αναφέρει πως οι υπεύθυνοι για τα δέματα θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment