PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής έθεσε ερώτημα σχετικά με το ποιες κυβερνητικές ενέργειες έχει κατευθύνει τα τελευταία τρία περίπου χρόνια για την επίλυση των μειζόνων προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας.

Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι «στις 15 Σεπτεμβρίου του 2021, ο Πρωθυπουργός και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Περιστέρι όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τους δημάρχους Δυτικής Αθήνας.

Στη συνάντηση οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου έθεσαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα μείζονα προβλήματα:

  • Αναγκαιότητα άμεσης αναβάθμισης των εγκαταλελειμμένων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των νοσοκομείων της περιοχής, άμεση στελέχωση του ΓΝ Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» καθώς και επιτακτική ανάγκη δημιουργίας παιδιατρικού νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα.
  • Παραβατικότητα, έλλειψη αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, ανεπαρκείς περιπολίες και έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων.
  • Υλοποίηση του προγράμματος του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και έλλειψη προσωπικού από τους Δήμους.
  • Κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και πρόσθετη επιβάρυνση λόγω της διέλευσης των απορριμματοφόρων με κατεύθυνση τον ΧΥΤΑ Φυλής. Για το συγκεκριμένο ζήτημα οι δήμοι Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ιλίου έχουν ζητήσει την απαλλαγή τους από την καταβολή αντισταθμιστικών για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
  • Καθυστέρηση υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων και υπογειοποίησης των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος υψηλής και μέσης τάσης.
  • Διασύνδεση των περιοχών με το Μετρό και ενίσχυση της συγκοινωνιακής σύνδεσης των δήμων της περιοχής καθώς επίσης αναγκαιότητα άμεσης έναρξης των εργασιών υλοποίησης του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα.
  • Δημιουργία νέου διαδημοτικού κοιμητηρίου στη Δυτική Αθήνα και άμεση απόδοση έκτασης 66 στρεμμάτων από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και του Μπλόκ 15 στον Δήμο.
  • Προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, σημειωτέον ότι το αποχετευτικό δίκτυο του δήμου Αγίας Βαρβάρας είναι από αμίαντο, υλικό άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
  • Λήψη μέτρων για τη διαχείριση και προστασία του Ποικίλου Όρους».

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού και βουλευτή της περιοχής ότι η συνδρομή της κεντρικής διοίκησης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων που εντοπίζονται στη Δυτική Αθήνα, έξι μήνες μετά τη σύσκεψη με τους δημάρχους και τρία περίπου χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχει υπάρξει καμία ουσιώδης πρόοδος επί των παραπάνω καίριων προβλημάτων».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Κουρουμπλής ερωτά τον Πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προαναφερθέντα προβλήματα που απασχολούν τη Δυτική Αθήνα και ποιο το χρονοδιάγραμμα δέσμευσης υλοποίησης αυτών.


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Related posts

Ομιλία την Τετάρτη 1/2 στο Περιστέρι ο Αλ. Τσίπρας

Peristeri News

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής

Peristeri News

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Peristeri News

Leave a Comment