PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ερώτηση για «σχέδιο Μάρσαλ» από Καρατζαφέρη


Επίκαιρη ερώτηση με θέμα «το σχέδιο Μάρσαλ στην πράξη» κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα «το σχέδιο Μάρσαλ στην πράξη» κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Με αφορμή τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για ένα σχέδιο απελευθέρωσης κονδυλίων του ΕΣΠΑ και εισροής επενδυτικών κεφαλαίων, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι «μετά την αρχική ευφορία, η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια», κάνοντας λόγο για γραφειοκρατία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«κ. Πρωθυπουργέ,

Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, παρουσιάστηκε ένα νέο σχέδιο τύπου Μάρσαλ για την Ελλάδα, το οποίο αφορά κατά βάση στην απελευθέρωση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αλλά και, κατ’ επέκταση, στην εισροή στη χώρα ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Όπως φαίνεται, όμως, μετά την αρχική ευφορία, η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια, τα οποία αφορούν κυρίως στη γραφειοκρατία που καθιστά δυσκίνητη και αναποτελεσματική την ελληνική δημόσια διοίκηση. Σε αυτό το πλαίσιο, όσοι επενδυτές θα ήσαν πρόθυμοι να διοχετεύσουν κεφάλαια στην ελληνική οικονομία, παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Ερωτάσθε:

1. Τι θα πράξετε προς την κατεύθυνση ουσιαστικού περιορισμού της γραφειοκρατίας και δημιουργίας ενός φιλικότερου και ελκυστικότερου περιβάλλοντος για τους υποψήφιους Έλληνες και ξένους επενδυτές;

2. Πότε θα ξεκινήσει η αποδέσμευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και σε ποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις θα διοχετευτούν;»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment