PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο


Για αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Τουρκία, παρά τα εκ αντιθέτου στοιχεία, έκανε λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Κτιρίου Υπηρεσιών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (EMRA) της χώρας. « Η τουρκική οικονομία διατηρεί σταθερά την υψηλή αναπτυξιακή της τάση εκτός από μία ή δύο έκτακτες περιόδους τα τελευταία 19 χρόνια» είπε ο Ερντογάν

Κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων, όπως μεταδίδει το Anadolu, ανέφερε επίσης πως ετοιμάζεται και δεύτερος σταθμός πυρηνικής ενέργειας, ίσως και τρίτος εκτός από αυτόν στο Akkuyu, ενώ αναφερόμενος στις εξορύξεις σε Μαύρη θάλασσα και Μεσόγειο διεμήνυσε, κάνοντας αναφορά στην αντιπολίτευση: «Θέλετε δεν θέλετε θα αυξήσουμε τις γεωτρήσεις, και τις σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Και θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει».

«Κάναμε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου της ιστορίας μας στη Μαύρη Θάλασσα πέρυσι. Με αυτήν την ανακάλυψη των 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων συνολικά, η Τουρκία έχει πλέον «ανέβει κατηγορία». Ένας από τους λόγους για τις επιθέσεις που στοχεύουν τη χώρα μας και την κυβέρνησή μας είναι η αποφασιστικότητά μας να διαθέσουμε τους δικούς μας πόρους στο έθνος μας» είπε.

Για την αύξηση των πυρηνικών σταθμών, ανέφερε:

«Θα συμπεριλάβουμε την Τουρκία μεταξύ του μικρού αριθμού χωρών στον κόσμο που μπορούν να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια. Μετά το Akkuyu, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις προετοιμασίες για τον 2ο, ακόμη και τον 3ο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, σε κόντρα όσων καίνε τους δρόμους στο το όνομα του περιβαλλοντισμού, Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε την πυρηνική ενέργεια στη χώρα μας, παρόλο που την επικρίνουν. Ενώ 443 πυρηνικοί σταθμοί σε 32 χώρες του κόσμου εξακολουθούν να λειτουργούν. Είναι λάθος, αν όχι προδοσία, να πει κάποιος ότι “η Τουρκία δεν πρέπει να έχει πυρηνική ενέργεια”».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι εργάζονται εντατικά για να είναι έτοιμη για χρήση το 2023 η πρώτη φάση του φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας. «Θα θέλαμε να γιορτάσουμε την 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας ως μια χώρα που είναι πολύ πιο δυνατή και έχει ενισχύσει περαιτέρω την ανεξαρτησία της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment