PeristeriNews.gr
Διεθνή

Eρντογάν: Θα ανοίξουμε τις πύλες προς την Ευρώπη


Να ανοίξει τις πύλες της Τουρκίας προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες απείλησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για προσωρινή διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Άγκυρα.

«Αν προχωρήσετε περαιτέρω οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν» προειδοποίησε ο Ερντογάν απευθυνόμενος προς τις Βρυξέλλες, στη διάρκεια συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Ούτε εγώ, ούτε ο λαός μου θα επηρεαστούμε από αυτές τις στυγνές απειλές», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «δεν θα είχε σημασία ακόμη κι αν όλοι (στο Ευρωκοινοβούλιο) υπερψήφιζαν» το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι ανάλογες απειλές είχε εκφράσει χθες και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προειδοποιώντας την Ε.Ε. ότι, χωρίς τη βοήθεια της Τουρκίας, θα μπορούσε να «πλημμυρίσει» από «κύματα» προσφύγων και μεταναστών.

«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», είχε πει την Πέμπτη ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί η υπερψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του μη δεσμευτικού αιτήματος για πάγωμα των διαπραγματεύσεων εξαιτίας της «δυσανάλογης» αντίδρασης της Άγκυρας στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment