PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Όλοι θαυμάζουν τη Δημοκρατία μας


«Όλος ο κόσμος θαυμάζει τη Δημοκρατία της Τουρκίας», ανέφερε σε ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας παράλληλα ότι «το προεδρικό σύστημα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν τόνισε συγκεκριμένα ότι «όσο η Τουρκία κατάφερε να γλιτώσει από τα δεσμά της, έτσι κέρδισε μια νέα δυναμική σε κάθε τομέα. Ο λαός μας έτσι κατάφερε να απολαύσει τις υπηρεσίες που αξίζει. Έτσι η δημοκρατία μας έφτασε σε σημείο ωρίμανσης και όλος ο κόσμος την παρακολουθεί με θαυμασμό».

«Ένα από τα αποτελέσματα των εκλογών της 14ης και της 28ης Μαΐου είναι ότι το σύστημα ”προεδρικής κυβέρνησης” έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό. βάζοντας τέλος στη συζήτηση για το παλιό σύστημα», είπε ακόμα ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ο επί χρόνια φυλακισμένος ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, εκφράζοντας την απογοήτευσή του από το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι σταματά την ενασχόλησή του με την πολιτική δράση, τουλάχιστον προς το παρόν.

Παράλληλα, το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο έγινε χθες στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να ανακοινώνει ότι οι περισσότεροι υπουργοί θα αλλάξουν, προκαλώντας την απογοήτευση αρκετών. Συγκεκριμένα, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, ήδη έχουν ακουστεί κάποια ονόματα για διάφορα υπουργεία.

Όπως του Ιμπραήμ Καλίν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το υπουργείο εξωτερικών, του Μεχμέτ Σιμσέκ για αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα στα οικονομικά, του Σουλεϊμάν Σοϊλού και του Χακάν Φιντάν (διοικητής μυστικών υπηρεσιών) για υπουργός Εσωτερικών, του Χουλουσί Ακάρ και του Γιασάρ Γκιουλέρ για το υπουργείο Άμυνας και του Σινάν Ογάν για το υπουργείο μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Leave a Comment