PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Νέες βολές κατά της Ελλάδας


Νέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του και για το δημοσίευμα του Economist που προειδοποιούσε ότι η Τουρκία βρίσκεται «στα πρόθυρα της δικτατορίας».

«Μπορεί το βρετανικό περιοδικό να καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μας την καθορίζει» ανέφερε ερωτηθείς σχετικά με το άρθρο – καταπέλτη του Economist.

Επανήλθε παράλληλα στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου βάλλοντας κατά της Αθήνας. «Εξοπλίζοντας τα νησιά, κάνουν αντίθετα βήματα όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες» είπε μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. «Εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φόρα αυτά που πρέπει. Τώρα θα φροντίσουν τον εαυτό τους» πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμη πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά «οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν την τύχη της περιοχής».

Τουρκική προεδρία: «Κραυγαλέα προπαγάνδα» το άρθρο του Economist

Με μπαράζ αναρτήσεών του νωρίτερα στο Twitter, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, κατηγόρησε το βρετανικό περιοδικό Economist για «παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα».

«Πάλι τα ίδια: Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά ράθυμη, βαρετή και σκόπιμα αδαή απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα» έγραψε μεταξύ άλλων.

Κατηγόρησε επίσης το περιοδικό ότι καταφεύγει σε «τεχνικές μάρκετινγκ» για να πουλήσει τεύχη με «εξωφρενικούς τίτλους και προκλητικές εικόνες» ενώ έκανε λόγο για δημοσιογραφία «εντυπώσεων» που «βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση».

Το άρθρο – κόλαφος για την «υφέρπουσα δικτατορία στην Τουρκία»

Σημειώνεται ότι το εξώφυλλο του Economist, που φέρει τον τίτλο «Η υφέρπουσα δικτατορία στην Τουρκία» απεικονίζει το περίγραμμα του πορτρέτου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική ημισέληνο.

Κάνοντας αναδρομή στην πολιτική διαδρομή του Τούρκου προέδρου, το περιοδικό σημειώνει μεταξύ άλλων πως όσο ο Ερντογάν παραμένει στην εξουσία τόσο πιο αυταρχικός γίνεται, καθώς μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος έχει διαβρώσει όλους τους θεσμούς, έχει μετατρέψει τα ΜΜΕ σε εργαλεία κρατικής προπαγάνδας και στέλνει τους επικριτές του στη φυλακή.

«Η Τουρκία διαθέτει τις δεύτερες μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ. Διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ταραγμένη γειτονιά, ειδικά στην κατεστραμένη από τον πόλεμο Συρία. Ασκεί αυξανόμενη επιρροή στα δυτικά Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και πιο πρόσφατα στην Αφρική. Πάνω από όλα, είναι έχει σημαντικό ρόλο στη Μαύρη Θάλασσα και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία» γράφει το βρετανικό περιοδικό θυμίζοντας ότι πέρυσι η Άγκυρα βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά.

«Έτσι, οι ξένοι θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, οι οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε αυτή την εβδομάδα ότι θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου» προσθέτει το δημοσίευμα.

Τονίζει ακόμη πως «υπό την ολοένα και πιο αλλοπρόσαλλο πρόεδρό της, η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής» και προειδοποιεί πως η συμπεριφορά του Ερντογάν καθώς πλησιάζουν οι εκλογές θα μπορούσε να μετατρέψει αυτό που είναι σήμερα μια βαθιά ελαττωματική δημοκρατία σε μια πλήρη δικτατορία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment