PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Μάχη μέχρι εσχάτων εναντίον της τρομοκρατίας


Μάχη μέχρι εσχάτων εναντίον της τρομοκρατίας, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά τη διπλή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 155.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, «έδειξε» το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) ως υπεύθυνο για την τρομοκρατική επίθεση. «Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία, ότι οι εκρήξεις ήταν έργο του ΡΚΚ» υπογράμμισε.

Κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο της πόλης, στο οποίο νοσηλεύoται αρκετοί εκ των τραυματιών, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η επίθεση συνιστά «ευκαιρία» για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να εντατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Νωρίτερα, το ΡΚΚ «φωτογράφισε» ως κύριο υπεύθυνο και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ότι «οι ενδείξεις δείχνουν προς το ΡΚΚ» και πρόσθεσε πως «επρόκειτο για μία σχεδιασμένη επίθεση».

Ο ίδιος άφησε παράλληλα, σαφείς αιχμές εναντίον των χωρών της Δύσης, τονίζοντας ότι «όσες χώρες καταδικάζουν τις χθεσινές επιθέσεις, θα πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη στον αγώνα της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας».

Σημειώνεται ο απολογισμός της διπλής έκρηξης ανέρχεται σε 38 νεκρούς και 155 τραυματίες, εκ των οποίων οι 14 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Τα θύματα στην πλειονότητά τους, ήταν αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment