PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για «φασιστική» μεταχείριση των μεταναστών


Νέα πυρά κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά με αιχμή το μεταναστευτικό, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συνέδριο της Διάσκεψης Συνταγματικών Δικαιοδοσιών του Ισλαμικού Κόσμου στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε πως «η στάση του δυτικού γείτονά μας της Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της βαρβαρότητας». Όπως μεταδίδει η Daily Sabah, o Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τις χώρες της Δύσης ότι «αδιαφορούν για αυτή τη θηριωδία και επιδεικνύουν ανειλικρινή στάση» στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τόνισε επίσης οτι “η Ελλάδα έχει φτάσει σε επίπεδο κτηνωδίας” και χαρακτήρισε “στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί” τους καταυλισμούς προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

“Η στάση της γείτονός μας απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της κτηνωδίας. Κάθε μέρα προστίθεται και μία νέα φρικαλεότητα, που ξεκινά από τη βύθιση σκαφών με πρόσφυγε στη μέση της θάλασσας μέχρι την απώθηση των μεταναστών με βασανιστήρια και ληστείες. Επιπλέον, οι δυτικές χώρες δεν δείχνουν καμία ουσιαστική αντίδραση σε αυτή τη κακομαθημένη συμπεριφορά και τη σκληρότητα της Ελλάδας. Πέρα από μερικές καταδικαστικές δηλώσεις, δεν έχουμε δει καμία προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η σκληρότητα και να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των γυναικών”.

“Είμαστε όλοι βαθύτατα θλιμμένοι από αυτή την αδράνεια μπροστά στις εικόνες ντροπής στα σύνορα και τα καταφύγια προσφύγων που θυμίζουν στρατόπεδα Ναζί” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment