PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν για εκεχειρία στην Ιντλίμπ


«Λευκός καπνός» φαίνεται πως βγήκε από τη συνάντηση των ηγετών Ρωσίας και Τουρκίας, σχετικά με την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμρ Πούτιν Μόσχα και Άγκυρα βρήκαν αποδεκτές λύσεις όσον αφορά το συριακό, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευής θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η προσωπική επαφή των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας επιτρέπει να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων.

Σημειλώνεται πως η κατ’ ιδίαν συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν διήρκησε 2,5 ώρες, ενώ στη συνέχεια οι δύο πρόεδροι προήδρευσαν συνάντησης των αντιπροσωπειών, όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Άμυνας και εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών από τις δύο χώρες.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πούτιν τόνισε πως οι δύο χώρες πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφύγουν γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις διμερείς σχέσεις, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ της Συρίας, σημειώνοντας ότι και οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες.

«Σίγουρα, εσείς κι εγώ πρέπει να συζητήσουμε εκτενώς την κατάσταση ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο και ότι το περιστατικό δεν υπονομεύει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, δίνοντας έμφαση στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Δυστυχώς, οι συριακές ένοπλές δυνάμεις υπέστησαν σοβαρές απώλειες. Και γι’ αυτό θα πρέπει να συζητήσουμε ολόκληρη την κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment