PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν ή Κιλιτσντάρογλου: Στην τελική ευθεία οι εκλογές στην Τουρκία


Τρεις μέρες έμειναν και επίσημα από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, όπου και η μάχη της Κυριακής (28/5) αναμένεται να δοθεί μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο υποψηφίων έχει φτάσει στα άκρα μετά και τις αλληλοκατηγορίες που εξαπολύει ο ένας για τον άλλον, ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχονται και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Open, τρεις εταιρείες πραγματοποίησαν τρεις επιμέρους έρευνες για την πρόθεση ψήφου, αλλά έδειξαν αντιφατικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η φιλοκυβερνητική εταιρεία «Σαλ» δίνει προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου με οριακή διαφορά έναντι του προέδρου της γειτονικής χώρας. Δίνει 49,4% στον κ. Ερντογάν, ενώ στον ηγέτη της αντιπολίτευσης 50,6%.

Η δεύτερη εταιρεία δημοσκοπήσεων, από την άλλη, δίνει προβάδισμα στον Τούρκο πρόεδρο με 7 μονάδες διαφορά και πιο συγκεκριμένα ο Ερντογάν συγκεντρώνει 53,4% ενώ ο Κιλιτσντάρογλου 46,6%. Η πιο ουδέτερη εταιρεία, εν ονόματι «Κόντα», δείχνει και αυτή νίκη του κ. Ερντογάν έναντι του αντιπάλου του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Leave a Comment